lefkada-news

Η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας ανάμεσα στα μεγάλα έργα που έμειναν …μακέτες

Πέντε μεγάλα έργα στην Ελλάδα, που για κάποιους λόγους, σοβαρούς ή μη δεν έχουν καταφέρει να βγουν κερδισμένα  στο παιχνίδι της χρηματοδότησης,  παρότι τράβηξαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, ξαναβγάζει από τη "ναφθαλίνη" σήμερα το ypodomes.com.

Ανάμεσα σε αυτά τοποθετεί και την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας, για την οποία ξεκίνησε ο διαγωνισμός το 2013, και ακυρώθηκε το 2015. Όπως αναφέρει το άρθρο, « για 3 χρόνια έμεινε στα σκοτάδια και το 2018 άρχισε να διεκδικείται και πάλι η πατρότητα του. Ποιανού είναι αυτό το έργο;;; Διάφορες προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί, προταθεί. Με μαρίνα ή χωρίς μαρίνα, κοντά στην πόλη της Λευκάδας ή νοτιότερα, με σύμβαση παραχώρησης ή ως δημόσιο έργο. Πολλά από αυτά τα φιλοσοφικά ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα, η πρόχειρη γέφυρα που ενώνει το νησί με την υπόλοιπη χώρα αναστενάζει τα καλοκαίρια και οι νέοι δρόμοι στέλνουν όλο και περισσότερα οχήματα στο νησί. Καμιά βιασύνη, η μακέτα αυτή θα μας απασχολεί για τα επόμενα χρόνια..»

Τα αλλά τέσσερα μεγάλα έργα που έμειναν μακέτες και αναφέρει το ρεπορτάζ είναι οι αυτοκινητόδρομοι ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ-ΥΛΙΚΗ, ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ και οι ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

12/4/2019 20.30

>