lefkada-news

Αύξηση 25 % στις διελεύσεις στην Ιόνια Οδό, χωρίς στοιχεία ακόμα η πλωτή γέφυρα Λευκάδας

Το πρόγραμμα τους για τη ζεύξη να πουν οι Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις

Αύξηση της τάξεως του 24,52% καταγράφηκε στις διελεύσεις οχημάτων στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς από τα διόδια της Κλόκοβας πέρασν 11.402 αυτοκίνητα ενώ το αντίστοιχο 15ωρο του 2018, 9.157.

Πολλοί από τους ταξιδιώτες αυτούς είχαν για προορισμό τους τη Λευκάδα, την οποία τα τελευταία χρόνια την επισκέπτονται εκτός από τους ετεροδημότες,όλο και περισσότεροι τουρίστες κατά την πασχαλινή περίοδο. Ενδιαφέροντα και χρήσιμα θα ήταν αντίστοιχα στοιχεία διέλευσης οχημάτων, από την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας, όπου (ακόμα) δεν υπάρχει μετρητής τροχοφόρων. Γιατί να μην γνωρίζουμε πόσα ακριβώς τροχοφόρα μπαινοβγαίνουν στη Λευκάδα καθημερινά, την περίοδο των εορτών ή το καλοκαίρι, όταν αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο;

Την εποχή μάλιστα που δεν έχει λυθεί το ζήτημα της ζεύξης, ένα τέτοιος μηχανισμός θα ήταν χρήσιμος, ώστε τα στοιχεία του να μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην επιλογή της ορθότερης λύσης. Αλήθεια οι ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα της ζεύξης, πώς θα δώσουν λύση στο γόρδιο δεσμό, όπως έχει χαρακτηριστεί, αν δεν έχουν στοιχεία για τις διελεύσεις των τροχοφόρων, αλλά και των διάφορων πλεούμενων που διέρχονται από το σημείο; Αν υπήρχαν στοιχεία θα μπορούσαν μάλλον να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθούσαν ώστε να βρεθούν οι καλύτερες για τη Λευκάδα λύσεις.

Και μιας και αναφερόμαστε στη ζεύξη θα πρέπει επιτέλους οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις να πάρουν θέση και να πουν ξεκάθαρα στους πολίτες το πρόγραμμά τους για το ζήτημα αυτό (υπέργεια γέφυρα ή υποθαλάσσιο τούνελ, διόδια ή όχι, είναι βασικά ερωτήματα). Είναι ένα σημαντικό θέμα που για να λυθεί πρέπει και οι δημότες να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι ώστε μέσω της εκλογικής διαδικασίας να πάρουν θέση.

30/4/2019 19.30

>