lefkada-news

Σε φοιτητική εστία-ξενώνα θα μπορούσε να μετατραπεί το παλιό Νοσοκομείο

Να αξιοποιηθεί το οικοδομικό τετράγωνο για να μη δημιουργηθεί ένα ακόμα κτήριο φάντασμα

Τέλος εποχής για το Νοσοκομείο, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας, έρχεται με τη μεταφορά του στο νέο κτήριο τις προσεχείς ημέρες.

Έτσι μια περιοχή που επισκέπτονταν καθημερινά δεκάδες πολίτες και εργαζόμενοι δεν θα είναι πια τόσο πολυσύχναστη, κάτι που θα αποφορτίσει τον ιστό της πόλης με τα καθημερινά πλέον κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τι θα απογίνει άραγε το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Μιας και η Λευκάδα θα παραμείνει στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν υπάρχει κάποιος χώρος για να διαμείνουν φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα, θα μπορούσε το κτήριο αυτό να μετατραπεί σε φοιτητική εστία, καθώς διαθέτει καταρχήν δωμάτια. Θα μπορούσε επίσης στο κτήριο να δημιουργηθεί κι ένα εστιατόριο, αφού υπάρχουν οι εγκαταστάσεις μαγειρείου για να σιτίζονται εκεί οι φοιτητές. Έτσι θα δημιουργούνταν μία υποδομή που είναι χρήσιμη σε μια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι φοιτητές θα εξυπηρετούνταν καλύτερα και θα έδιναν ‘ζωντάνια’ στο κέντρο της πόλης.

Η μετατροπή του Νοσοκομείου σε ξενώνα (φοιτητική εστία) θα μπορούσε ίσως να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες φιλοξενίας που δημιουργούνται κατά την διάρκεια διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ, που διεξάγεται τον Αύγουστο, όταν οι σχολές είναι κλειστές και οι φοιτητές λείπουν. Είναι γνωστές οι συνθήκες φιλοξενίας που επικρατούν και υποβαθμίζουν το φεστιβάλ. Η ύπαρξη όμως ενός αξιόλογου χώρου φιλοξενίας θα μπορούσε ενδεχομένως να προσελκύσει και ποιοτικότερα συγκροτήματα με αποτέλεσμα τη βελτίωση του φεστιβάλ.

Αν ανακατασκευαζόταν το παλαιό Νοσοκομείο προς αυτήν την κατεύθυνση, θα μπορούσε επίσης κι ένα τμήμα του να το κατασκευάσουν ανάλογα, ώστε να φιλοξενούνται εργαζόμενοι με καταγωγή εκτός Λευκάδας, που διορίζονται εδώ, αλλά δε μπορούν να βρουν σπίτι. Η εύρεση κατοικίας για ενοικίαση στη Λευκάδα το καλοκαίρι, αρχίζει να γίνεται ένα σύντομο ανέκδοτο, καθώς όλοι τα νοικιάζουν σε τουρίστες. Δε θα φταίει ας πούμε ένας γιατρός αν δεν αποδεχθεί το διορισμό του στη Λευκάδα, γιατί δε βρίσκει σπίτι. Εάν όμως του παρέχεται ή του ενοικιάζεται, ένας αξιοπρεπής χώρος διαμονής, θα είναι για αυτόν ένα κίνητρο.

Ας ελπίσουμε η μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο να γίνει ομαλά, όπως επίσης να αξιοποιηθεί το οικοδομικό τετράγωνο όπου στεγαζόταν το παλιό, για να μη δημιουργηθεί ένα ακόμα κτήριο φάντασμα στη πόλη…

11/5/2019 00.40

>