lefkada-news

Ο Εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης (video-φωτογραφίες)

Το Μοναστήρι σύμβολο της Λευκάδας, γιορτάζει σήμερα με κάθε μεγαλοπρέπεια, την πολιούχο του νησιού Παναγία Φανερωμένη. Πάρα πολλοί πιστοί από τη Λευκάδα αλλά και από όλη την Ελλάδα ήταν εκεί για προσκυνήσουν τη χάρη της.

Στην πρωινή Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Ηγούμενος της Μονής Πατήρ Νικηφόρος και  οι Μητροπολίτες, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Ιερισού Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος, Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος  και ιερείς από όλες τις Εκκλησίες της Λευκάδας,  ενώ παρόντες ήταν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Λευκάδας.

Οι χαρμόσυνοι ήχοι των καμπάνων που αντηχούσαν σε όλη τη Μονή,  σηματοδότησαν της έξοδο της σεπτής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από τον οίκο της, για την καθιερωμένη συμβολική περιφορά της τριγύρω από το Μοναστήρι.

Η μπάντα της Φιλαρμονικής, συνόδευσε με τις κατανυκτικές της μελωδίες την περιφορά της Άγιας Εικόνας και την επανείσοδό της στο Ιερό Ναό μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

 

 

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους

>