lefkada-news

Θανάσης Καββαδάς: Με σχέδιο και όραμα ξεκινάμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα στέκεται στα πόδια της

«Την επόμενη μέρα ξεκινάμε να φτιάξουμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα στέκεται στα πόδια της με ισχυρή ανάπτυξη, με επενδύσεις, με καλύτερες, ποιοτικότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές. Μια Ελλάδα που θα φέρει πίσω τα παιδιά της που ξενιτεύτηκαν τα χρόνια της κρίσης και που ταυτόχρονα θα ασκεί υπεύθυνες πολιτικές για την ενίσχυση των ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο ο υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας μες την ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς.

 

 

Κύριε Καββαδά, είστε βουλευτής σε μια μονοεδρική περιφέρεια. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας και τι σημαίνει για εσάς;

Πράγματι το γεγονός ότι η Λευκάδα εκπροσωπείται στη Βουλή από έναν και μόνο βουλευτή στο Κοινοβούλιο έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχήν έχεις την αποκλειστική ευθύνη της εκπροσώπησης όλων των συμπολιτών σου, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας. Είσαι κατά κάποιον τρόπο η μοναδική αναφορά τους.

Δεύτερον και συγχωρήστε μου την προσωπική αναφορά, είσαι μόνος σου. Οι αποφάσεις, οι ενέργειες, οι παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής για τον τόπο σου ξεκινούν από σένα και τελειώνουν σε εσένα. Αυτό σημαίνει μεγάλη ευθύνη.

Ναι, αλλά εσείς εκλεχτήκατε σε μια περιφέρεια ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, το 2015, κόντρα στο τότε ρεύμα. Τι προβλήματα αντιμετωπίσατε;

Μου δίνετε την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους. Πράγματι, όταν κατορθώνεις να κερδίσεις μια μονοεδρική περιφέρεια για το κόμμα σου την ώρα που πανελλαδικά χάνει τις εκλογές δεν μπορεί παρά να αισθάνεσαι κάποιου είδους ευγνωμοσύνη για τους πολίτες που αναγνωρίζουν την προσωπική σου πορεία.

Από την άλλη αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολα. Ατελείωτες ώρες στη Βουλή και μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση και στους υπουργούς της για την προώθηση των ζητημάτων της Λευκάδας. Σε πολλές περιπτώσεις τα καταφέραμε, σε άλλες αντιμετωπίσαμε τις ιδεολογικές εμμονές μιας κυβέρνησης που βρισκόταν σε αποδρομή εδώ και καιρό.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε;

Θα σας φανεί σύνηθες αλλά δεν είναι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν και παραμένει η ελληνική γραφειοκρατία. Και δυστυχώς η κυβέρνηση που φεύγει όχι μόνο δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό αλλά όλοι τους από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο τη χρησιμοποίησαν για να καθυστερήσουν έργα και δράσεις που θα βελτίωναν την καθημερινότητα του πολίτη και θα είχαν βάλει τα θεμέλια για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αλλά και της Λευκάδας.

Τι περιμένετε να συμβεί στις 7 Ιουλίου;

Αυτό που πρώτα περιμένω είναι να πάει ο κόσμος στην κάλπη. Γιατί ξέρετε, όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της 7ης Ιουλίου οι κάλπες θα είναι όλες άδειες. Πρέπει, λοιπόν, παρ’ όλη την καλοκαιρινή σεζόν, να πάνε οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να πάνε κατ’ αρχήν να στηρίξουν τη Δημοκρατία η οποία είναι το μόνο πολίτευμα που δίνει την ευκαιρία να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.
Από κει και πέρα εμείς ζητούμε να μας εμπιστευτούν. Ζητούμε να μας δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και έπειτα να μας κρίνουν.

Για εσάς ποια νομίζετε ότι θα είναι η επόμενη μέρα;

Την επόμενη μέρα ξεκινάμε να φτιάξουμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα στέκεται στα πόδια της με ισχυρή ανάπτυξη, με επενδύσεις, με καλύτερες, ποιοτικότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές. Μια Ελλάδα που θα φέρει πίσω τα παιδιά της που ξενιτεύτηκαν τα χρόνια της κρίσης και που ταυτόχρονα θα ασκεί υπεύθυνες πολιτικές για την ενίσχυση των ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μια Ελλάδα που θα ξαναβρεί τον βηματισμό της. Και ξέρετε κάτι; Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να σταματήσουμε να αισθανόμαστε ταπεινωμένοι. Να σταματήσουμε ως κοινωνία να νιώθουμε ηττημένοι. Για αυτό θα αγωνιστούμε.

Εγώ θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια. Από όποια θέση με επιλέξει να υπηρετήσω την πατρίδα μου πρώτα οι συμπολίτες μου και μετά το κόμμα μου και ο αρχηγός μας, ο αυριανός πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζητώ από τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες να μου δώσουν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω και να τους υπηρετήσω αυτή τη φορά από τη θέση του βουλευτή της πλειοψηφίας. Και πιστεύω ειλικρινά ότι μπορώ να το κάνω με ευπρέπεια, με αξιοπρέπεια, με αξιοπιστία αλλά και με δυναμισμό.

Ομως δεν θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα…

Φυσικά! Γνωρίζουμε ακριβώς τις παθογένειες και γνωρίζουμε δυστυχώς τι θα παραλάβουμε. Τέσσερα χρόνια τώρα όχι μόνο χορτάσαμε ψέματα, όχι μόνο βρεθήκαμε μέσα στη δίνη μικροκομματικών και αντιφατικών αποφάσεων αλλά ζήσαμε μια κυβέρνηση αλαζόνων, που χρέωσε επιπλέον τη χώρα, που μας έφερε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και ένα τέταρτο, αφού δέσμευσε την Ελλάδα με υπερπλεονάσματα και τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Μας φόρτωσαν με μια συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας η οποία είναι πρόχειρη και εθνικά επιζήμια με αποτέλεσμα να μην έχουν προστατεύσει ούτε τα τοπικά μας προϊόντα.

Ομως, ενωμένοι μπορούμε. Μπορούμε με σκληρή δουλειά, με σαφή στόχευση, με μέθοδο, με όραμα, να πετύχουμε.
Ηδη έχουμε έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια, τα οποία είναι θεσμικού χαρακτήρα. Για την ασφάλεια με την κατάργηση του ασύλου, για τη μείωση της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, για να διορθώσουμε τα λάθη στον ποινικό κώδικα που ψήφισαν τελευταία στιγμή και που θα βρεθούμε την επόμενη μέρα με 2.500 περίπου υποδίκους ελεύθερους.

Εχουμε βάλει σκοπό να κάνουμε τα πάντα για να γίνει επιτέλους η Ελλάδα μια κανονική Δημοκρατία, εντός της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, τη Λευκάδα, ποιο μέλλον βλέπετε;

Είχαμε την τύχη και την τιμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισκεφτεί δύο φορές τη Λευκάδα. Κατάλαβε και κατανόησε πλήρως τα προβλήματά μας. Μάλιστα η Λευκάδα ήταν από τις πρώτες περιοχές που ο επόμενος πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε σημαντικές και συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως η υποθαλάσσια σύνδεση με τη Αιτωλοακαρνανία, η ολοκλήρωση της Αμβρακίας οδού αλλά και η ανάγκη για την ανάπτυξη θαλασσίου τουρισμού με τη δημιουργία δικτύου μαρινών σε όλα τα Επτάνησα. Επίσης, αισιοδοξώ ότι με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές στον Δήμο και στην Περιφέρεια θα ξεκινήσουν επιτέλους όλα τα έργα υποδομών που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας. Εγώ από τη μεριά μου θα εργαστώ όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ζήλο για ισχυρή ανάπτυξη στη Λευκάδα μας.

πηγή 4/7/2019 12.30

>