lefkada-news

Στον Πόντε η ουρά από την πλωτή γέφυρα που παραμένει ακόμα χωρίς στοιχεία διελεύσεων-Λάθος διαγράμμιση στον δρόμο του Κάστρου


Στον Πόντε έφτασε η ουρά των αυτοκινήτων που ήθελαν να περάσουν την πλωτή γέφυρα

Στον Πόντε έφτασε σήμερα η ουρά των αυτοκινήτων που ήθελαν να περάσουν την πλωτή γέφυρα μετά το προβλεπόμενο κλείσιμο της στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα δεκάδες σκάφη που διέρχονταν τον δίαυλο, δείγματα και αυτά της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στο νησί, σε θάλασσα και στεριά, τις τελευταίες μέρες.

Ταλαιπωρία στο δρόμο του Κάστρου λόγω των καθυστερήσεων του ανοιγοκλεισίματος της γέφυρας , υφίστανται εκτός από αυτούς που την χρησιμοποιούν και όσοι εκείνη την ώρα κατευθύνονται κυρίως προς τις κοντινές παραλίες της πόλης, αφού δεν υπάρχει διαγράμμιση που να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να στρίψουν δεξιά, έτσι ώστε η ουρά των αυτοκινήτων να μην είναι στη μέση του δρόμου, αλλά να αφήνει χώρο να περάσουν όσοι δεν χρησιμοποιούν την πλωτή γέφυρα.

Αποτέλεσμα είναι, αν ‘εγκλωβιστείς’ στην κίνηση, μια διαδρομή 3 λεπτών να μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις κάνα μισάωρο για να την κάνεις. Θα μπορούσε όμως ο δρόμος να χωριστεί σε 3 λωρίδες, δύο προς την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας και μία μικρότερη με κατεύθυνση τη Λευκάδα, και να μη ταλαιπωρούνται τουλάχιστον  όσοι με κατεύθυνση το Κάστρο δεν χρησιμοποιούν τη πλωτή γέφυρα.

Να πούμε τέλος ότι από τη μεριά της Αιτωλοακαρνανίας, η ουρά των αυτοκινήτων στις 2.35(25 περίπου λεπτά μετά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας), είχε φτάσει κοντά στη διασταύρωση για Πλαγιά- Περατιά.

 

DSCN4954-s_1  

 

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα γίνει και τις επόμενες μέρες, που μπαίνουμε στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν, από πλευράς οδικής και θαλάσσιας κίνησης, στο προβληματικό αυτό σημείο του οδικού και θαλάσσιου δικτύου της Λευκάδας.

 

8/8/2017 3.43μ.μ


Αύξηση 25 % στις διελεύσεις στην Ιόνια Οδό, χωρίς στοιχεία ακόμα η πλωτή γέφυρα Λευκάδας

 

lefkadanews24543

 

 

Το πρόγραμμα τους για τη ζεύξη να πουν οι Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις

Αύξηση της τάξεως του 24,52% καταγράφηκε στις διελεύσεις οχημάτων στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς από τα διόδια της Κλόκοβας πέρασν 11.402 αυτοκίνητα ενώ το αντίστοιχο 15ωρο του 2018, 9.157.

Πολλοί από τους ταξιδιώτες αυτούς είχαν για προορισμό τους τη Λευκάδα, την οποία τα τελευταία χρόνια την επισκέπτονται εκτός από τους ετεροδημότες,όλο και περισσότεροι τουρίστες κατά την πασχαλινή περίοδο. Ενδιαφέροντα και χρήσιμα θα ήταν αντίστοιχα στοιχεία διέλευσης οχημάτων, από την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας, όπου (ακόμα) δεν υπάρχει μετρητής τροχοφόρων. Γιατί να μην γνωρίζουμε πόσα ακριβώς τροχοφόρα μπαινοβγαίνουν στη Λευκάδα καθημερινά, την περίοδο των εορτών ή το καλοκαίρι, όταν αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο;

Την εποχή μάλιστα που δεν έχει λυθεί το ζήτημα της ζεύξης, ένα τέτοιος μηχανισμός θα ήταν χρήσιμος, ώστε τα στοιχεία του να μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην επιλογή της ορθότερης λύσης. Αλήθεια οι ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα της ζεύξης, πώς θα δώσουν λύση στο γόρδιο δεσμό, όπως έχει χαρακτηριστεί, αν δεν έχουν στοιχεία για τις διελεύσεις των τροχοφόρων, αλλά και των διάφορων πλεούμενων που διέρχονται από το σημείο; Αν υπήρχαν στοιχεία θα μπορούσαν μάλλον να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθούσαν ώστε να βρεθούν οι καλύτερες για τη Λευκάδα λύσεις.

Και μιας και αναφερόμαστε στη ζεύξη θα πρέπει επιτέλους οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις να πάρουν θέση και να πουν ξεκάθαρα στους πολίτες το πρόγραμμά τους για το ζήτημα αυτό (υπέργεια γέφυρα ή υποθαλάσσιο τούνελ, διόδια ή όχι, είναι βασικά ερωτήματα). Είναι ένα σημαντικό θέμα που για να λυθεί πρέπει και οι δημότες να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι ώστε μέσω της εκλογικής διαδικασίας να πάρουν θέση.

30/4/2019 19.30

>