lefkada-news

Σύνδεση Ιονίων: Προσπάθειες για δρομολόγηση μεγαλύτερου πλοίου

Το αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για παράταση της σύμβασης με τον ιδιοκτήτη του πλοίου AZIMUT προκειμένου τα δρομολόγια που συνδέουν τα νησιά του Ιονίου να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου, δυστυχώς δεν μπορεί να εισακουστεί καθώς η αρχική σύμβαση που υπεγράφη δεν προβλέπει την παράτασή της!

Σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που μίλησε για το θέμα στην εφημερίδα Ερμής της Ζακύνθου, θα χρειαστεί να γίνει νέα προκήρυξη και ακολούθως νέα σύμβαση με την προοπτική αυτή τη φορά να υπάρχει ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα πλοία που θα πραγματοποιούν δρομολόγια περισσότερους μήνες, μεταφέροντας και Ι.Χ.

Αυτή η δυνατότητα δυστυχώς δεν υπήρχε από το πλοίο που πραγματοποιούσε τα δρομολόγια, καθώς μετέφερε μόνο επιβάτες.

Το ζήτημα της διασύνδεσης των νησιών του Ιονίου ήταν ένα από αυτά που τέθηκαν από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου στην συνάντηση που είχαν οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας με τον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα και με αφορμή τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, αλλά και τις συναντήσεις που έγιναν στο Υπουργείο Υποδομών η κ. Κράτσα έθεσε επίσης το μείζον θέμα των υδροπλάνων.

πηγή

12/9/2019 12.55

>