lefkada-news

Συνέντευξη στο Corfu Channel του νέου Δημάρχου Λευκάδας Χ. Καλού

'Είναι ώρα για προγραμματισμό και δουλειά, πρέπει πάση θυσία να βρούμε λύση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων'

Συνέντευξη στο Corfu Channel και στην εκπομπή Λόγος-Αντίλογος, παραχώρησε χθες ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός.

‘Είναι ώρα για προγραμματισμό και δουλειά’ ήταν τα πρώτα λόγια του επικεφαλής της "Σύγχρονης Λευκάδας" που στην ερώτηση των δημοσιογράφων για τα έργα που έχουν γίνει πρόσφατα στη Λευκάδα, διάνοιξη διαύλου-νοσοκομείο, είπε πως είναι γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στο νησί, προσθέτοντας στα παραπάνω το αγκυροβόλιο της Βασιλικής που σύντομα θα παραδοθεί και επισημαίνοντας επιπλέον, την ανάγκη για τη περεταίρω στελέχωση του Νοσοκομείου που είναι πολύ σημαντική για την λειτουργία του.

Όπως επίσης ανέφερε ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας, μια σειρά άλλων έργων και υποδομών είναι σε εκκρεμότητα και η νέα Δημοτική αρχή πρέπει να τα δρομολογήσει, με σημαντικότερο αυτών, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων όπου έχουμε μείνει πίσω, όπως είπε. Αυτό που γίνετε τώρα στη Λευκάδα, είναι να δεματοποιούμε τα απορρίμματα μας χωρίς να ξέρουμε τι να τα κάνουμε, είπε ο Χ. Καλός και για αυτό πρέπει πάση θυσία να βρούμε μια λύση έως ότου γίνει η ΜΟΠΑΚ, η οποία χρειάζεται 3 χρόνια για να κατασκευαστεί και το έργο ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί. Έχουμε πολύ δρόμο έως τότε είπε ο δήμαρχος που χαρακτήρισε κυρίαρχο το πρόβλημα των απορριμμάτων στη Λευκάδα.

Τέλος ο Χαράλαμπος Καλός δέχτηκε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια των δημοσιογράφων στον Γ. Τσιρογιάννη για την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος είναι γνωστός στην Κέρκυρα από την θητεία του ως Αστυνομικός Επιθεωρητής Ιονίων Νήσων.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη (στο 2.52’ ο Χ. Καλός)

 

 

11/6/2019 12.30

>