lefkada-news

Το ημιτελές Δημοτικό Θεάτρο Λευκάδας

Πώς είναι, σε τι κατάσταση βρίσκεται;-Φωτογραφίες

Την πόρτα του ημιτελούς Δημοτικού Θεάτρου Λευκάδας βρήκαμε ανοικτή ένα απόγευμα του Απρίλη και μπήκαμε στο χώρο για να δούμε πώς είναι και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Οι εργασίες στο θέατρο, που είναι στο πίσω μέρος του Πνευματικού Κέντρου, έχουν σταματήσει εδώ και περίπου δώδεκα χρόνια, αφού δαπανήθηκαν 3.8εκ. ευρώ για να χτιστεί το κτίριο.

 

autopic3248_1

 

Παρά τα χρόνια που πέρασαν, το θέατρο σαν οικοδομή δεν δείχνει να είναι σε άσχημη κατάσταση ενώ είναι εμφανείς οι κύριοι χώροι του.

Η τεράστια σκηνή με τα μπαλκόνια πίσω της(;;;;)

 

DSCN6871

 

DSCN6869

 

Η πλατεία, είναι χώρος όπου θα τοποθετηθούν οι καρέκλες για τους θεατές και έχει κλήση για καλύτερη θέαση

 

DSCN6870

Τα θεωρεία

και στο βάθος ο εξώστης που θα φιλοξενεί μερικούς από τους 500 θεατές που θα χωράει το θέατρο όταν ολοκληρωθεί.

 

DSCN6867

 

Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας ψήφισε την έγκριση της μελέτης για την αποπεράτωση του θεάτρου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 5.129.281,88€. Ας ελπίσουμε το έργο να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια για να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει να εκτελείται.

Η ύπαρξη ενός κλειστού θεάτρου αποτελεί βασικό πολιτιστικό πνεύμονα σε κάθε πόλη, αφού μέσα σε αυτόν το χώρο οι πολίτες μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά αλλά και να φιλοξενηθούν καλλιτεχνικές ομάδες άλλων πόλεων. Πόσο μάλλον σε μία πόλη σαν τη Λευκάδα με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Πλείστες είναι οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες στο νησί, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι σχολές χορού, οι χορωδίες, οι μουσικές σχολές, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν θετικά το κλειστό θέατρο προς όφελος όλων των πολιτών. Εξάλλου ο πολιτισμός είναι ένα αγαθό που θα πρέπει να μας προσφέρεται όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους μήνες του καλοκαιριού.. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχίζει να γίνεται στο φουαγιέ του θεάτρου, καθώς δεν είναι χώρος αυτός που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της Λευκάδας προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα αξιοπρεπές θέαμα…

 9/5/2019  11.00  

>