Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι: Χρηματοδοτήσαμε τον Σαρκοζί!

Να επιστρέψει τα χρήματα που του έχει δώσει η Λιβύη ως προεκλογική χρηματοδότηση το 2007, ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, ένας από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι πρόσθεσε ότι είναι «έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα», ενώ χαρακτήρισε «κλόουν» τον γάλλο πρόεδρο.

Η γαλλική προεδρία διέψευσε αυτές τις κατηγορίες.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη ο γιος του Κανταφι επιβεβαίωσε ότι "σε 48 ώρες όλα θα έχουν τελειώσει, λέγοντας ότι οι δυνάμεις τους έχουν φθάσει σχεδόν στη Βεγγάζη".

Στο μεταξύ, υποστηρικτές των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη ανέβηκαν στην οροφή της πρεσβείας της χώρας στο Λονδίνο και προσπάθησαν να υψώσουν την σημαία τους.

Εξάλλου, από την περασμένη εβδομάδα ομάδα ατόμων, ανάμεσά τους και εξόριστοι στη Βρετανία Λίβυοι, έχουν καταλάβει πολυτελή κατοικία στο βόρειο Λονδίνο η οποία ανήκει στον Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι.

Το Βερολίνο απορρίπτει στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη
Σημειώνεται ότι η Γερμανία αρνήθηκε την Τετάρτη να υποστηρίξει ένα σχέδιο για επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη το οποίο ζητεί η Γαλλία καθώς δεν επιθυμεί να εμπλακεί «σε έναν πόλεμο στη Λιβύη».

«Δεν επιθυμούμε και δεν μπορούμε να πάρουμε μέρος σε έναν εμφύλιο πόλεμο στη Βόρεια Αφρική», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μία ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού είναι στρατιωτική επιχείρηση η οποία προϋποθέτει την εξουδετέρωση της αντιαεροπορικής άμυνας της Λιβύης. Και αν η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων αποδειχθεί ανεπαρκής, τότε θα πρέπει να εμπλακούν στρατεύματα στο έδαφος.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ από τη μεριά του είχε εκτιμήσει νωρίτερα ότι δεν είναι πολύ αργά για να «εξουδετερώσουμε τα εναέρια μέσα» του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

skai.gr                                                                                                                Πέμπτη 17.03.11