Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Air France


Μετά τον εντοπισμό του πρώτου μαύρου κουτιού την Κυριακή στις ακτές της Βραζιλίας, από το αεροσκάφος της Air France, το οποίο είχε καταπέσει στον Ατλαντικό το 2009 ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίο προς το Παρίσι, σήμερα οι ομάδες έρευνας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν και το δεύτερο μαύρο κουτί.

Στο δυστύχημα αυτό έχασαν τη ζωή τους 228 άνθρωποι αλλά οι αιτίες της συντριβής δεν μπορούσαν να διερευνηθούν χωρίς τη βοήθεια των μαύρων κουτιών.

"Η ερευνητική ομάδα εντόπισε και αναγνώρισε τον Καταγραφέα Φωνών Πιλοτηρίου (CVR) στις 2150 (GMT) της Δευτέρας 2 Μαϊου 2011. Ανασύρθηκε και τοποθετήθηκε στο πλοίο Ile de Sein από το υποβρύχιο ρομπότ Remora 6000 ROV στις 0240 σήμερα το πρωί, Τρίτη 3 Μαϊου 2011," αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γαλλική Υπηρεσία Έρευνας και Ανάλυσης (BEA).

Με τον εντοπισμό του δεύτερου μαύρου κουτιού από το ρομπότ Remora θεωρείται πως θα διευκολυνθεί σημαντικά η πορεία των ερευνών καθώς το μαύρο κουτί μπορεί να περιέχει σημαντικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους ερευνητές της BEA να διακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος

enet.gr