Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Dexia

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Dexia, του πρώτου θύματος της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, θα συνεδριάσει σήμερα στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες, δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλο-ελβετικής τράπεζας.
Συνάντηση θα έχουν επίσης σήμερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας και του Βελγίου Φρανσουά Φιγιόν και Ιβ Λετέρμ αντίστοιχα για να προσπαθήσουν να οριστικοποιήσουν τον κατακερματισμό της τράπεζας.
Ο Φιγιόν θα συναντηθεί με τον βέλγο ομόλογό του καθώς και με λουξεμβούργιους εκπροσώπους σε ένα μέρος που δεν αποκαλύφθηκε. Δεν ανακοινώθηκε ούτε η ώρα της συνάντησης.
Δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του λουξεμβούργιου πρωθυπουργού Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η ανακοίνωση της συνάντησης αυτής γίνεται ενώ εντείνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο προκειμένου να επιτευχθεί πολύ γρήγορα μια συμφωνία που θα ανοίγει το δρόμο στον κατακερματισμό της Dexia, της οποίας η κάθε μία χώρα κατέχει το 5,7% των μετοχών.
Οι διαφορές παραμένουν, παρά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν χθες ανάμεσα στον βέλγο και τον γάλλο πρωθυπουργό από τη μια πλευρά και τους υπουργούς Οικονομικών των δύο χωρών, Φρανσουά Μπαροάν και Ντιντιέ Ρέιντερς, από την άλλη.
Σήμερα που θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο διοίκησης της γαλλο-βελγικής τράπεζας, αυξάνεται η ανάγκη να προκύψει γρήγορα μια συμφωνία.

2011-10-09

agelioforos.gr