Συγκεκριμένες αλλαγές στο περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά ζητούν οι Βρυξέλλες

Με τις «κατάλληλες αλλαγές» και εφόσον απευθυνθεί στα «πρόσωπα που πρέπει» η επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα καλύπτει τα αιτήματα των Ευρωπαίων, όπως σημειώνουν πηγές των Βρυξελλών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ουσιαστικά, αυτό που ζητείται πλέον από τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές.

Κι αυτό διότι στην επιστολή προς το ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015.

Μάλιστα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι μετά την «μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου» ολοκληρώσει την αποστολή της, θα πρέπει να «τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές», προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απευθύνει την επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

2011-11-22

tanea.gr