Έρευνα και από το FBI για τις υποκλοπές του ομίλου Μέρντοχ

Το FBI ξεκίνησε έρευνα στο θέμα των ισχυρισμών για υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στις ΗΠΑ, εκ μέρους του ομίλου ΜΜΕ του Αυστραλο-αμερικανού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ.

"Είμαστε ενήμεροι των ισχυρισμών για διενέργεια υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και εξετάζουμε αυτoύς τους ισχυρισμούς", δήλωσε στη Νέα Υόρκη, εκπρόσωπος του FBI.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα ερευνηθούν οι ισχυρισμοί, ότι "υπεκλάπησαν τα τηλεφωνήματα θυμάτων των τρομοκρατικών ενεργειών", όπως στη Νέα Υόρκη στην περιοχή των Δίδυμων πύργων, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Εν τω μεταξύ ο Ρούπερτ Μέρντοχ και ο γιος του, Τζέιμς συμφώνησαν να καταθέσουν για την υπόθεση ενώπιον επιτροπής Βρετανών βουλευτών.

"Η News Corp. είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι μια επιστολή προς τους βουλευτές συντάσσεται τώρα για να τους πληροφορήσει ότι οι κ.κ. Ρούπερτ και Τζέιμς Μέρντοχ θα παραστούν την Τρίτη στη συνεδρίαση της επιτροπής", δήλωσε η εκπρόσωπος του Ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Εάν έχουν ίχνος αξιοπιστίας και υπευθυνότητας θα πρέπει να προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής και να δώσουν εξηγήσεις" είχε δηλώσει νωρίτερα ο Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στο ραδιόφωνο του BBC.

enet.gr

2011-07-15