Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο υποκλοπών στη Βρετανία

Η διεύθυνση του ομίλου News International του Ρούπερτ Μέρντοχ είχε διατάξει τη διαγραφή εκατοντάδων χιλιάδων email από τους υπολογιστές της εταιρείας τούς τελευταίους 18 μήνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ιντιπέντεντ, η αποκάλυψη αυτή περιέχεται σε νεότερα στοιχεία που έφτασαν χθες το βράδυ στην κατοχή των Βρετανών βουλευτών που απαρτίζουν την επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων. Η επιτροπή διερευνά το ρόλο της αστυνομίας στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World. Η αποκάλυψη περιέχεται σε επιστολή των δικηγόρων της εταιρείας νέων που παρέχει τεχνολογική στήριξη στον όμιλο News International.

Η είδηση προκαλεί εύλογες ανησυχίες περί απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων από την αστυνομία και τις Κοινοβουλευτικές επιτροπές που διερευνούν την υπόθεση, δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών Κιθ Βαζ, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Σαν ενημέρωσε τους αναγνώστες της ότι τα στοιχεία όσων έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς της στο διαδίκτυο ίσως έχουν περάσει στην κατοχή χάκερ, μετά την επίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα της εφημερίδας στις 19 Ιουλίου.

skai.gr

2011-08-03