Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις ταραχές στη Βρετανία

Στους πέντε ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία καθώς εξέπνευσε ο 68χρονος Ρίτσαρντ Μάνιγκτον Μπόους ο οποίος είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι κατά την διάρκεια των εξεγέρσεων στο δυτικό Λονδίνο και είχε πέσει σε κώμα.

Την ίδια ώρα δύο έφηβοι 16 και 17 ετών και ένας 26χρονος άνδρας, συνελήφθησαν από τη βρετανική αστυνομία ως ύποπτοι για συμμετοχή στο θάνατο τριών ανδρών από την Ασία,οι οποίοι προσπαθούσαν να προστατεύσουν τη γειτονιά τους και παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα στην πόλη Μπέρμιγχαμ.

Ο 68χρονος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο του δυτικού Λονδίνου, όπου εξελίσσονταν οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις.

Ο άτυχος άντρας, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, όπως αναφέρει και το BBC, υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από τη Δευτέρα το βράδυ είχε πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.

Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και έχει δώσει τη φωτογραφία, από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, του υπόπτου.

Σημειώνεται ότι το πρώτο θύμα των εξεγέρσεων ήταν ο 26χρονος Τρέβορ Έλις που βρέθηκε πυροβολημένος στο αμάξι του στην περιοχή Κρόιτον το βράδυ της Δευτέρας

. Όσον αφορά στους τρεις Ασιάτες οι οποίοι εμπόδιζαν τη λεηλασία καταστημάτων, και παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα, κατά πάσα πιθανότητα εσκεμμένα, σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τον 21χρονος Χαρούν Τζαχάν και τους αδελφούς Σαζάντ και Αμπντούλ Μουσαβίρ, 30 και 31 ετών.

Μετά την απώλειά τους, ο πατέρας τους Τάρεκ απηύθυνε δια τηλεοράσεως μια συγκινητική έκκληση, η οποία φαίνεται να αναχαίτισε περαιτέρω ταραχές, μετά την ολονυκτία που έγινε στη μνήμη των τριών αδελφών.

"Καλούμε τη νεολαία να παραμείνει ήρεμη, την κοινότητά μας να μη διασπαστεί. Το θέμα αυτό δεν είναι ρατσιστικό... Λευκοί, Ασιάτες, μαύροι, όλοι συνυπάρχουμε. Ας ηρεμήσουμε, ας παραμείνουμε απόψε στα σπίτια μας" είχε δηλώσει ο πατέρας του Χαρούν Τζαχάν.

Το θανατηφόρο όχημα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οδηγούσαν νεαροί μαύροι, πιθανότατα από την Καραϊβική.

enet.gr

2011-08-12