Παρουσίαση προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο Λονδίνο

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης παρουσίασε στο Λονδίνο ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο του ετήσιου roadshow (παρουσίασης και δικτύωσης) ελληνικών επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του πρακτορείου Μπλούμπεργκ.

Στην παρουσίασή του ο κ. Χριστοδουλάκης ανέπτυξε το σκεπτικό και το σχεδιασμό των αποκρατικοποιήσεων και έδωσε ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση καθενός περιουσιακού στοιχείου του δημοσίου. Στόχος του ήταν να ενημερώσει τους ξένους επενδυτές για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν ένα εργαλείο, το οποίο εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αλλάξει εντελώς τη δυναμική του ελληνικού χρέους μέσα στην επόμενη πενταετία.

Στη διήμερη εκδήλωση συμμετέχουν 160 διευθυντές από 115 επενδυτικές εταιρείες ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν περίπου 30 εταιρείες (Εθνική, Alpha, Κύπρου, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Μότορ Όϊλ, Τιτάν, Σαράντης, Follie, Frigoglass, Σιδενόρ, Ρέρνα, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Eurobank, Πειραιώς, ΜΡΒ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος, Ιντραλότ, Eurobank Properties, Φουρλής, Βιοχάλκο, Μέτκα).

2011-09-08

skai.gr