Επεκτείνεται κορυφαίο ομογενειακό σχολείο

Τα εγκαίνια της μεγάλης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Κολλεγίου Alphington Grammar της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας (ΕΟΚΜΒ) πρόκειται να κάνει αυτή την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011, στις 2 το απόγευμα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Τουρισμού Μάρτιν Φέργκιουσον, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής κυβέρνησης, της γενικής προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη Ελένης Λιανίδου, του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών, μελών της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού, μαθητών, γονέων και φίλων του σχολείου.
Πρόκειται για ένα όραμα, το οποίο ξεκίνησε από την ίδρυση του Κολλεγίου το 1989 και γίνεται τώρα πραγματικότητα με την οικονομική ενίσχυση των κυβερνήσεων της Ελλάδος και της Αυστραλίας.
Στα εγκαίνια θα παραστεί και θα μιλήσει και ο ευεργέτης του Κολλεγίου Alphington Grammar, Νίκος Ανδριανάκος.
Είναι ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό έργο που πρωτοτυπεί από άποψη σχεδίου και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, ενώ δίνει μια νέα δυναμική στις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές του Alphington Grammar, αλλά και της ευρύτερης ελληνικής παροικίας.

δημοσιεύτηκε από τον κ. Αποστολο Παπαποστόλου

au.greekreporters.gr                                                                                       Πέμπτη 17.03.11