Ροζ σκάνδαλο ταρακουνά την κυβέρνηση της Αυστραλίας

Ακόμη και στην κατάρρευση της κυβέρνησης μειοψηφίας της Αυστραλίας μπορεί να οδηγήσουν οι αποκαλύψεις για τις ατασθαλίες του Γκρεγκ Τόμσον, ενός έως σήμερα άσημου βουλευτή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

 Κατηγορείται ότι το 2005, όταν ήταν γραμματέας του Συνδικάτου Υπηρεσιών Υγείας, χρησιμοποίησε πέντε φορές υπηρεσιακή πιστωτική κάρτα για να αγοράσει τις υπηρεσίες γραφείου συνοδών. Σε μία από αυτές, πλήρωσε 2.475 δολάρια Αυστραλίας, ποσό που θεωρείται ότι είναι πέντε με έξι φορές υψηλότερο της... ταρίφας. Αυτό δημιουργεί την υποψία ότι "`τουλάχιστον μία φορά ήταν στην παρέα και άλλα άτομα".

Ο Τόμσον κρατά το στόμα του κλειστό. Εξάλλου, ισχυρίζεται ότι κάποιος άλλος χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα. Όμως, σε δύο περιπτώσεις βρέθηκαν αποδείξεις με την υπογραφή του, ενώ φέρεται να έκανε μία "παραγγελία" από το κινητό του τηλέφωνο.

Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι ο Τόμσον προχώρησε μέσα σε μία πενταετία σε αναλήψεις 100.000 ευρώ, από την ίδια κάρτα, ενώ κατηγορείται από το εργατικό κόμμα ότι έχει λάβει 9.000 δολ. ως δώρο.

Αν ο Τόμσον παραιτηθεί και ακολουθήσουν επαναληπτικές εκλογές, θεωρείται πιθανή η ήττα των Εργατικών και την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση.

2011-08-25

enet.gr