Πυρκαγιά σε χημική βιομηχανία – τοξικός καπνός πνίγει την Καμπέρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε κτίριο σε περιοχή χημικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Australia Network News, πυκνός καπνός, πιθανότατα τοξικός, πνίγει την πρωτεύουσα, ενώ οι πυροσβέστες δηλώνουν ότι δεν ξέρουν πότε θα καταφέρουν να σβήσουν εντελώς τη μεγάλη πυρκαγιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το βράδυ οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ωστόσο μετά από ισχυρές εκρήξεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των εκρήξεων οι φλόγες έφτασαν τα 200 μέτρα σε ύψος.
Η φωτιά τέθηκε ξανά υπό έλεγχο το πρωί, όμως οι δυνατοί άνεμοι εμποδίζουν την κατάσβεση όλων των εστιών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις πρωινές ώρες η φωτιά ήταν ορατή από χιλιόμετρα και οι Αρχές είχαν κλείσει τους δρόμους γύρω από τη βιομηχανική περιοχή, βόρεια της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη όπου φυλάσσονται εύφλεκτα υλικά, σε εργοστάσιο που ανακυκλώνει λάδι μετασχηματιστών.

econews.gr

2011-09-16