Επανελήφθησαν οι πτήσεις της Qantas

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas επανέλαβε σήμερα τις πτήσεις της μετά την απόφαση επιτροπής διαιτησίας να διατάξει το τέλος των εργατικών κινητοποιήσεων που δημιούργησαν προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες τις τελευταίες εβδομάδες και ανάγκασαν την εταιρεία να καθηλώσει τα αεροσκάφη της στο έδαφος το Σαββατοκύριακο.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (CASA) έδωσε το πράσινο φως στην Qantas για την επανάληψη των πτήσεων και το πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε από το Σίδνεϊ για το Λος `Αντζελες γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (03:00 GMT).

Ο διευθυντής της εταιρείας `Αλαν Τζόις τόνισε ότι θ΄ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις, αλλά προειδοποίησε ότι δεν προβλέπεται πλήρης εξομάλυνση της εναέριας κυκλοφορίας πριν από αύριο, Τρίτη.

Αποφασισμένος να κάνει τα συνδικάτα να υπαναχωρήσουν, ο `Αλαν Τζόις καθήλωσε στο έδαφος όλα τα αεροπλάνα τα εταιρείας από το Σάββατο στις 06:00 ώρα Γκρήνουιτς, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 447 πτήσεις από 22 αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Λονδίνου, ακόμα και του Λος `Αντζελες και περίπου 70.000 επιβάτες να μην μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν καθηλώσει τα αεροσκάφη της ότι οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων των αργαζομένων τής στοίχισαν 68 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (51,2 εκατομμύρια ευρώ).

agelioforos.gr

2011-10-31