Έρευνα για την σχέση ομογενών με την Ελλάδα

Η Δρ Μαυρουδή, λέκτορας Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Loughborough της Αγγλίας, ενδιαφέρεται να συντονίσει έρευνα για τις κοινωνικοπολιτικές και πολιτιστικές συνδέσεις των Ελληνοαυστραλών με την Ελλάδα καθώς και πώς εκείνοι έχουν αντιληφθεί τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας.

Η εν λόγω έρευνα θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη και την Καμπέρα και ως έδρα της θα έχει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Μελβούρνης από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2012. Ο κύριος τομέας της έρευνας της Δρ Μαυρουδή είναι η μετανάστευση και η διασπορά. Η ίδια βρίσκεται στην διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου για την μετανάστευση σε παγκόσμιο επίπεδο το οποίο θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Routledge.

Η Δρ Μαυρουδή ενδιαφέρεται να μιλήσει σε Ελληνοαυστραλούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως στον πολιτικό, στον θρησκευτικό και στον κοινοτικό, οι οποίοι ζουν στη Μελβούρνη ή την Καμπέρα. Το κύριο θέμα της έρευνας θα είναι οι κοινωνικοπολιτικές και πολιτιστικές συνδέσεις των Ελληνοαυστραλών με την Ελλάδα και την άποψή τους για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να πάρετε μέρος στην έρευνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email με την Δρ Μαυρουδή στο e.mavroudi@lboro.ac.uk .

(Πηγή:neoskosmos.com)

2011-12-18