Πρωτοφανείς πλημμύρες στο Μέμφις

Αντιμέτωπο με πρωτοφανείς πλημμύρες έχει έρθει το Μέμφις, καθώς η στάθμη του Μισισίπι έχει ξεπεράσει τα 14,6 μέτρα, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1930, αναγκάζοντας τους κατοίκους 1.300 οικιών να τις εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.

Οι αρχές έχουν εκκενώσει τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο ποτάμι παρόλο που αξιωματούχοι εκτιμούν ότι τα συστήματα ελέγχου των πλημμυρών θα αποτρέψουν περαιτέρω προβλήματα. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από το λιώσιμο των χιονιών και τις καταρρακτώδεις βροχές.

Οι αρχές προειδοποιούν επίσης τους κατοίκους να προσέχουν για φίδια και αρουραίους. Αντίστοιχα προβλήματα έχουν παρατηρηθεί στο Ιλινόι, το Μισούρι, το Άρκανσο, το Μισισίπι και τη Λουιζιάνα, όπου οι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να εκκενώνουν τις τοπικές φυλακές.

"Σκεφτείτε ότι το τροχόσπιτό μου κοντεύει να καλυφθεί εντελώς", δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο πρακτορείο Associated Press.

Το ρεκόρ της στάθμης του νερού του ποταμού είναι τα 14,8 μέτρα, στις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία του Μισισίπι το 1937.

enet.gr