Προς αναβολή η συνάντηση Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων για το χρέος

Αναβάλλεται κατά πάσα πιθανότητα η συνάντηση που είχε οριστεί για την Παρασκευή Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, με αντικείμενο το χρέος των ΗΠΑ.

Τη δήλωση έκανε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτς ΜακΚόνελ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς, ο οποίος είπε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει να ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις αντιδράσεις των πολιτών των ΗΠΑ, καθώς θεωρεί ότι θα χάσουν την υπομονή τους εάν δεν βρεθεί διέξοδος στις συνομιλίες.

«Σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή, οι Αμερικάνοι θα χάσουν την υπομονή τους, εάν θεωρήσουν πως εμείς οι πολιτικοί παίζουμε και δεν επιχειρούμε πραγματικά να βρούμε λύση στα προβλήματα μας» είπε ο Ομπάμα στο κανάλι CBS3.

Παρά την πιθανή αναβολή ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θέλει να βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες 24 έως 36 ώρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα κρίνει πως οι διαπραγματεύσεις, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Ανεξαρτήτως των άμεσων εξελίξεων ωστόσο, ο Ομπάμπα θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου στις 15:00 GMT, και είναι πιθανό να καλέσει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους το Σαββατοκύριακο, στην περίπτωση που δεν του έχουν ανακοινώσει έως τότε σχέδιο δράσης που θα οδηγήσει σε συμφωνία για το ανώτατο όριο δανεισμού της χώρας.

2011-07-15

skai.gr