Μετακινούν υποχρεωτικά 250.000 κατοίκους περιοχών της Νέας Υόρκης, ενόψει του κυκλώνα Αϊρίν

Την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων που μένουν σε περιοχές με μικρό υψόμετρο πριν από την έλευση του κυκλώνα Αϊρίν διέταξαν οι αρχές στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι η απομάκρυνση, που αφορά περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις άνοιγαν τα καταφύγια στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

«Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν υποχρεωτική εκκένωση και δεν θα το κάναμε τώρα αν δεν πιστεύαμε ότι αυτή η καταιγίδα μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή», ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, προσθέτοντας ότι από το Σάββατο το μεσημέρι όλα τα μέσα μεταφοράς θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο Ομπάμα
Μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο σταμάτησε τις διακοπές του στο Μάρθας Βάινγιαρντ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον πριν από την έλευση του κυκλώνα Αϊρίν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ομπάμα θεώρησε ότι είναι πιο συνετό να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος Τζος Ίρνεστ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Ο πρόεδρος ενημέρωσε την ομάδα του ότι επιθυμεί να φύγει από το Μάρθας Βάινγιαρντ σήμερα το βράδυ για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο», σημείωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η απόφαση του προέδρου δεν ελήφθη εξαιτίας φόβων για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς η σύζυγός του Μισέλ και οι δύο κόρες του θα επιστρέψουν το Σάββατο.

2011-08-27

agelioforos.gr