Η Χίλαρι Κλίντον για το πρόσφατο επεισόδιο στο Ριζοκάρπασο

Η Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή που έλαβε πρόσφατα από την Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον σε απάντηση επιστολής του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου με την οποία ο σεβασμιότατος εξέφραζε ανησυχίες για το, όπως το χαρακτήρισε, ενοχλητικό και οδυνηρό επεισόδιο που σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων 2010 στην εκκλησία του Άγιου Συνέσιου, στο Ριζοκάρπασο του υπό Τουρκική κατοχή τμήματος της Κύπρου.
Η Αμερικανίδα υπουργός αφού ευχαριστεί τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο για την ενημέρωση που της έκανε σχετικά με το επεισόδιο στο Ριζοκάρπασο τον διαβεβαιώνει παράλληλα ότι πάντοτε εκτιμά τις βαθύτατες και πολύτιμες γνώσεις του.
επιστολή της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών αναφέρει επίσης πως η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Λευκωσία θα παραμείνει σε επαφή με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κύπρο καθώς επίσης με τις κοινότητες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων σε σχέση με το θέμα αυτό αλλά και με κάθε άλλο ζήτημα που αφορά στην θρησκευτική ελευθερία

Δημοσιεύτηκε στις 07 February 2011 από τον Απόστολο Παπαποστόλου

greekreporter.gr