Ελληνικό γαστρονομικό ταξίδι στην Ευρώπη

Με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προιόντος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα “γαστρονομικό ταξίδι” σε έννεα πόλεις, έξι διαφορετικών χωρών στην Ευρώπη. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα ανήκει στον ελληνικό “Όμιλο Ξενοδοχείων Αλντεμάρ  και έχει την υποστήριξη πολλών μεγάλων ελληνικών και ξένων εταιριών, του ελληνικού Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΕΟΤ. Η ανάγκη, να παρουσιαστεί διαφορετικά ο ελληνικός τουρισμός και να ανακαλυφθεί η ελληνική γαστρονομία από ξένους τουριστικούς επιχειρηματίες, ήταν αυτή που γέννησε την ιδέα.

Το “γαστρονομικό ταξίδι” ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου από το Βερολίνο και τερματίστηκε στις Βρύξέλλες στις 12 Φεβρουαρίου, με ενδιάμεσους σταθμούς το Ντίσελντορφ,τη Στουτγάρδη,το Μόναχο,τη Ζυρίχη,το Μιλάνο και τη Βιέννη. Σε αυτό το ταξίδι οι αρχιμάγειρες του “Ομίλου Αλντεμάρ ” συναντήθηκαν με 360 τουριστικούς επιχειρηματίες,ιδιοκτήτες,διευθυντές και στελέχη τουριστικών γραφείων.

Ιδιαίτερη εκδήλωση έλαβε χώρα στην Βιέννη όπου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο διευθυντής πωλήσεωντου “Ομίλου Αλντεμάρ” παρουσίασε την ”ιδέα” τους στόχους και τους σκοπούς του “γαστρονομικού ταξιδιού” στον εκπροσωπούντα τον πρέσβη της Ελλάδας,πρώτο σύμβουλο της πρεσβείας μας στη Βιέννη,Πέτρο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ.Τασάκο ο θεσμός αυτός είναι διαδραστικός καθώς όλοι οι καλεσμένοι συμμετέχουν ενεργά καθώς μαγειρεύουν με την καθοδήγηση των αρχιμαγείρων και στο τέλος απολαμβάνουν και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους. Επίσης θεωρεί ο κ.Τασάκος ότι το εγχείρημα αυτό αποτελεί μια καλή διαφήμιση και ειδικά σε αυτήν την περίοδο κρίσης που η κρατική διαφήμιση στο εξωτερικό είναι περιορισμένη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο διευθυντής του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, Παναγιώτης Σκορδάς και τόνισε την σημασία του εγχειρήματος και την θετική απήχηση που είχε.

Για την θετική ανταπόκριση των καλεσμένων αλλά και για την δική τους συμβουλή σε αυτό μίλησαν οι δύο βασικοί συντελεστές της επιτυχημένης αυτής διαδρομής,οι αρχιμάγειροι Γιώργος Χατζόπουλος και Γιάννης Ροδοκανάκης.

Φωτεινή Τ. Παπαϊωάννου/greekreporter.gr                                                                  14.02.11