Για ξενοφοβία κατηγορεί ο Ερντογάν Γερμανία

Για «παράβαση της διεθνούς νομιμότητας» έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα αναφερόμενος στις «πιέσεις» που δέχεται η τουρκική μειονότητα που ζει στη Γερμανία να ενσωματωθεί.

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να αποκομίσει τη στήριξη της κυβέρνησης Μέρκελ για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., μιλώντας σε περίπου 10.000 μέλη της τουρκικής κοινότητας επισήμανε την ανάγκη αφομοίωσης, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την εθνική τους καταγωγή.

"Πρέπει να ενσωματωθείτε στην κοινωνία, αλλά όχι να αφομοιωθείτε σε σημείο, που να εγκαταλείπετε την εθνική σας καταγωγή και την παράδοση. Κανένας δεν επιτρέπεται να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων ", είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, τονίζοντας  ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αφήνεται ανεπηρέαστος να ακολουθεί τη θρησκεία του.

Επίσης έντονη κριτική άσκησε προς τη Γερμανική πολιτική απέναντι στις μειονότητες, με συνέντευξή του στον γερμανικό τύπο.

Όπως δήλωσε, η άσκηση πίεσης στους μετανάστες να ενσωματωθούν, που απαιτεί από αυτούς να καταπνίξουν την παράδοση και τη γλώσσα τους αποτελεί παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας.

Ωστόσο έντονες επικρίσεις δέχεται και η Τουρκική πλευρά από δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο, που την κατηγορούν για παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους Χριστιανούς που βρίσκονται στην Τουρκία

enet.gr