Σοκάρει η είδηση της αυτοκτονίας του πρώην συζύγου της Brigitte Bardot

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος και πρώην σύζυγος της Brigitte Bardot, αυτοκτόνησε μετά από μάχη με την κατάθλιψη. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η αστυνομία της Βέρνης

Ο 78χρονος Gunter Sachs που αυτοπυροβολήθηκε στο σαλέ πολυτελείας του στο Gstaad το Σάββατο, άφησε αποχαιρετιστήριο σημείωμα που εξηγεί ότι έθεσε τέρμα στη ζωή του εξαιτίας μιας ασθένειας που ονόμασε: «Η χωρίς ελπίδα ασθένεια - Α». Στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε γράφει: «Η απώλεια του νοητικού ελέγχου στη ζωή μου ήταν μία αναξιοπρεπής κατάσταση, την οποία αποφάσισα να σταματήσω». Σε δήλωση που εξέδωσε την Κυριακή η οικογένειά του, έγινε γνωστό ότι ο Gunter Sachs επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του εξαιτίας της ανιάτου εκφυλιστικής ασθένειας από την οποία έπασχε.

Ο Sachs ήταν εγγονός του ιδρυτή του γίγαντα της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Opel και έγινε διάσημος ως playboy μετά το γάμο του με την τρίτη κατά σειρά σύζυγό του Brigitte Bardot . Οι δύο τους παντρεύτηκαν στις 14 Ιουλίου 1966, στο Las Vegas, ωστόσο, ο γάμος κράτησε μόνο για τρία χρόνια αφού οι δυο τους χώρισαν το 1969. Μετά τη γνωριμία τους o Sachs πλήρωσε ένα ελικόπτερο προκειμένου να πετάξει πάνω από το διάσημο σπίτι της Bardot Cote d`Azur, La Madrague για να το λούσει στην κυριολεξία με εκατοντάδες κόκκινα τριαντάφυλλα. Τη δεκαετία του ΄60 μετέτρεψε το θέρετρο του Saint-Tropez σε πάρκο διασκέδασης για διάσημες προσωπικότητες!

Ο ίδιος έγινε πρωτοσέλιδο στις αρχές της δεκαετίας του 1960 μετά τη σχέση του με την πριγκίπισσα Soraya Esfandiary, πρώην βασίλισσα - σύζυγο του Σάχη του Ιράν

Η προσωπική του ζωή μαστίζεται από τραγωδίες όταν ο πατέρας του William αυτοπυροβολήθηκε το 1950 και τον ίδιο χρόνο πέθανε και η πρώτη σύζυγός του Anne-Marie Faure σε αυτοκινητικό ατύχημα, ενώ ο αδελφός του Ernst Wilhelm σκοτώθηκε το 1977 σε μια χιονοστιβάδα.

Είχε τρεις γιους από τον πρώτο γάμο του με την Anne-Marie Faure και από τον τρίτο με το μοντέλο Mirja Larsson.

Στα χρόνια της νιότης του και μετά τη γνωριμία του με καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol και Salvador Dali επικεντρώθηκε στην Τέχνη. Παρόλο που ο εγγονός του Adam Opel, ποτέ δεν εργάστηκε για να εξασφαλίσει τα προς το ζην έκανε το όνομά του γνωστό ως κινηματογραφιστής και φωτογράφος ντοκιμαντέρ, με σήμα κατετεθέν τις σουρεαλιστικές φωτογραφίες και τα γυναικεία γυμνά.

Εκτός από το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία ο Gunter Sachs ήταν ειδικός στα μαθηματικά και την οικονομία και επίσης γοητευμένος από την αστρολογία. Το 1955 ίδρυσε ένα ινστιτούτο για την έρευνα των δεσμών μεταξύ της αστρολογίας και του ανθρώπινου χαρακτήρα, ενώ το βιβλίο του που γράφτηκε 1997 με τίτλο «Οι φάκελοι της αστρολογίας: Επιστημονική απόδειξη για τη σχέση ανάμεσα στα σήματα των αστεριών και την ανθρώπινη συμπεριφορά» έγινε best seller.

Η χθεσινή ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung έγραφε σε χθεσινό της άρθρο «Ο Gunter Sachs πάντα ήξερε πώς να απολαμβάνει τη ζωή». «Εκείνοι που τον ήξεραν πολύ καλά πιστεύουν ότι ήθελε να τελειώσει γρήγορα προκειμένου να συντομεύσει τα βάσανα των γηρατειών.»

Η πρώην σύζυγός του Brigitte Bardot είναι συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου του. Το ίδρυμα Bardot εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η Brigitte Bardot ενημερώθηκε και είναι συντετριμμένη. Είχε διατηρήσει στενούς δεσμούς με τον Gunter Sachs Επικοινωνήσαμε με τον γραμματέα του ο οποίος μας επιβεβαίωσε την αυτοκτονία, όμως δεν έχουμε άλλες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη».

 aggelioforos.gr                                                                                                   2011-05-09