Deutsche Telekom: Θετική στην αγορά επιπλέον πακέτου 10% μετοχών του ΟΤΕ

Ένα επιπλέον πακέτο 10% των μετοχών του ΟΤΕ προτίθεται να αγοράσει η γερμανική εταιρεία Deutsche Telekom (DT), εφόσον η ελληνική Κυβέρνηση θελήσει να το πωλήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κ. Αντρέας Λάιγκερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Λάιγκερς σημείωσε ότι η DT δεν έχει καθένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία προσπαθεί να αναβάλει την αγορά των μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να μας πωλήσει το πακέτο, θα το κάνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σέβεται τις υποχρεώσεις της από τη συμφωνία μετόχων που υπέγραψε με το ελληνικό Δημόσιο το 2008, όταν απέκτησε το 25% των μετοχών του ΟΤΕ. Η DT, συνέχισε ο κ. Λάιγκερς, δεν σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά.

Με βάση τη συμφωνία των μετόχων, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να πωλήσει 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε τιμή 15% υψηλότερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των προηγούμενων 20 ημερών, εξήγησε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της DT θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία έχει αυξήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ στο 30% από το 2009.

Ο οίκος Moody`s ανακοίνωσε χθες την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ στη βαθμίδα Ba1 από τη βαθμίδα Baa3, κυρίως, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, λόγω της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη επιδείνωση της κερδοφορίας και της ρευστότητας του Οργανισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

2011-05-13

epikaira.gr