Γερμανική "επίθεση" φιλίας προς την Ελλάδα

«Oύτε κατά διάνοια, η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Σημειώνει δε ότι ουδέποτε σκέφτηκε την αποχώρηση ή αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διερωτώμενος «πώς θα μπορούσα να μην θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού;».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει πως «το καλό φάρμακο έχει τις περισσότερες φορές πικρή γεύση». Αφήνει αιχμές για τη στάση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι «του αναγνωρίζω το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, αλλά έχω το δικαίωμα να μην αποδεχθώ την άποψή του και να προειδοποιώ για τους κινδύνους που θα προκύψουν από τυχόν απόρριψη των μεταρρυθμίσεων».

Αναγνωρίζει ότι υπήρξαν υπεροπτικές δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα που ήταν άτοπες και πως πολλά ελληνικά πλακάτ κατά Γερμανών άφησαν πικρή γεύση.

Πάντως τονίζει ότι δεν μπορεί να καταπολεμηθεί το χρέος με νέα χρέη αλλά μόνο με δημοσιονομική πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις.

Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας, προτείνει ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων

«Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί στρατηγικός εταίρος της Γερμανίας στο ενεργειακό πεδίο. Είναι μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε και να επενδύσουμε πολλά δισ. ευρώ στη χώρα σας, όπου ο ήλιος είναι άφθονος», δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ.

Ο δρ Κάιτελ επισημαίνει πως μετά το τέλος της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, πρέπει η χώρα να βρει άλλες ενεργειακές διεξόδους.

2011-07-03

epikaira.gr