Το βερολινέζικο Φεστιβάλ Φωτός προσελκύει επισκέπτες απ` όλο τον κόσμο

Το Βερολίνο αυτή την εποχή λάμπει. Πλαισιωμένα από πολυάριθμες εκδηλώσεις περισσότερα από 70 εμβληματικά σημεία, κτίρια, πλατείες και κεντρικοί δρόμοι της γερμανικής μητρόπολης λούζονται στο φως με αφορμή το έβδομο Φεστιβάλ Φωτός (Festival of Lights), με κορυφαία σημεία των φετινών φωτεινών εγκαταστάσεων την πλατεία Πότσδαμ, τον καθεδρικό ναό του Βερολίνου, την Πύλη του Βρανδεμβούργου, την πλατεία Gendarmenmarkt, καθώς και τον ραδιοτηλεοπτικό πύργο.

Οι φωτισμένες εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό κάθε βράδυ από τις 7 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα καθ` όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ που ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου, με δωρεάν είσοδο.

Διακόσια επιλεγμένα μοτίβα συνδέονται μεταξύ τους σε μία συνολική οπτικοακουστική σύνθεση αποτελούμενη από φως, προβολές και μουσική -από το σιδηροδρομικό σταθμό, που λάμπει σε αποχρώσεις πράσινου και μπλε, έως τον καθεδρικό ναό που στολίζεται με χρωματιστά καρό σχέδια.

Ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που συμμετέχει στο φεστιβάλ, ο Μπεν Βάγκιν, παρουσιάζει μία διαδραστική εγκατάσταση με φως και ήχο στο έργο του «Βουλή των δέντρων» στην περιοχή του Schiffbauerdamm.

tanea.gr

2011-10-20