Γερμανικός τουριστικός όμιλος ζητά να πληρωθεί σε δραχμές αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ

Την άμεση παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ζητά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ενέργεια του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI (tour operator) να ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται, να πληρωθούν σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.
Ο κ. Ρέτσος, αφού χαρακτηρίζει την παραπάνω ενέργεια αντιδεοντολογική, αντισυμβατική και απρεπή, καλεί τους Έλληνες ξενοδόχους να μην υπογράψουν παρόμοιες συμβάσεις, σημειώνοντας, ότι πρόκειται για ζήτημα που ξεφεύγει από την επιχειρηματικότητα και χρειάζεται πολιτική παρέμβαση.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει και επιστολές των ξενοδόχων προς το αρμόδιο υπουργείο χωρίς, ωστόσο, να προκύψει επίσημη παρέμβαση. Οι ξενοδόχοι, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ενήμεροι, για περίπου έναν μήνα, για τις πρακτικές που εφαρμόζει ένας από τους μεγαλύτερους διοργανωτές ταξιδίων και είχαν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ.
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κάποιοι Έλληνες ξενοδόχοι να έχουν υποκύψει στις απαιτήσεις της TUI, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού όπως τονίζει ο κ. Ρέτσος σε σύνολο 9.500 ξενοδοχειακών μονάδων, αν κάποιος έχει απόλυτη ανάγκη από ρευστότητα, μπορεί και να έχει υπογράψει.

2011-11-05

agelioforos.gr