Der Spiegel: Πιθανές «μίζες» στην πώληση 4 υποβρυχίων στην Ελλάδα

Πληροφορίες για ύποπτες πληρωμές που σχετίζονται με την πώληση υποβρυχίων της HDW Κιέλου στην Ελλάδα, αποκαλύπτει στο νέο τεύχος του το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η σχετική προδημοσίευση στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel αναφέρει ότι «κατά την πώληση υποβρυχίων του ναυπηγείου της HDW Κιέλου στην Ελλάδα φαίνεται πως έρευσαν σε ύποπτα κανάλια περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά ανακρίσεων της Εισαγγελίας Μονάχου, που έχει στη διάθεσή του το περιοδικό. Οι ανακριτές ερευνούν πολλές υποθέσεις σε βάρος ‘μάνατζερ’ της Ferrostaal AG στο Έσσεν – που προωθούσε προϊόντα της HDW – φερόμενων ως υπόπτων για δωροδοκία και απιστία. Συνολικά θα κληθούν σε δίκη πάνω από 50 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρία πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ferrostaal. Η συμφωνία πώλησης με την Ελλάδα, η οποία υπεγράφη το 2000 και το 2002, ανερχόταν σε 1,6 δις. ευρώ για 4 υποβρύχια τύπου 214 καθώς και τον εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων».
Την υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας η οποία και είχε έρθει σε επαφή προ δίμηνου με την Εισαγγελία του Μονάχου.

συντάκτης Απόστολος Παπαποστόλου

greekreporter.gr                                                                                           Δευτέρα 07.02.11