Κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ - μπλόκο στο Ακτιο

Συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, παραχώρησαν χθες τα μέλη της τοπικής γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ενόψει κινητοποιήσεων. Αιχμη τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Κάλεσμα να αντιδράσουν οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι ενάντια στην πολιτική που τους αφανίζει. απευθύνει η ΠΑΣΥ.Στις 4 και 5 Νοέμβρη η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ) διοργανώνει πολύμορφες κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς δρόμους σε διάφορες περιοχές της χώρας και καλεί τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος. Χθές το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη της ΠΑΣΥ όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και δόθηκε συνέντευξη τύπου από το μέλος της γραμματεία της ΠΑΣΥ και βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Μωραΐτη
"Η κατάσταση που βρίσκονται οι μικροί και μεγάλο μέρος μεσαίων κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα είναι δραματική. Βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής, εχθρικής πολιτικής της ΕΕ των ελληνικών κυβερνήσεων και των μνημονίων" επισήμανε ο Βουλευτής.

Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων είναι :
- Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά.) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
- Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία ως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για τους κτηνοτρόφους - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
- Να μην πουληθούν, να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒ Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ.
- Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.
- Δημιουργία συγχρόνων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του    δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση οι σταβλικές εγκαταστάσεις.
Οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ, καλούν σε κινητοποίηση την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί στην υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου, με την συμμετοχή των κτηνοτρόφων της Αιτωλ/νίας, της Πρέβεζας και της Άρτας.
"Οι αγώνες δεν σταματάνε εδώ. Έχουμε μπροστά μας και την πανεργατική απεργία, ενόψει της ψήφισης των νέων βάρβαρων μέτρων και καλούμε τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ" τόνισε ακόμη ο κ. Μωραΐτης.

2012-10-31

agriniopress.gr