Τυπογραφείο στην Πρέβεζα είχε μετατραπεί σε εργαστήριο πλαστών χαρτονομισμάτων

Σε... νομισματοκοπείο πλαστών είχε μετατρέψει το τυπογραφείο του ένας 60χρονος στην πόλη της Πρέβεζας. Ο 60χρονος ταλαιπωρούσε τις αρχές για μία δεκαετία περίπου. Στο διάστημα των πολλών ετών υπήρχαν υπόνοιες, υποψίες, ενδείξεις, είχαν γίνει έλεγχοι χωρίς όμως να βρεθούν τα απαραίτητα πειστήρια.

Αυτή τη φορά όμως ήταν η αρχή του τέλους.

Ο 60χρονος εντοπίστηκε έχοντας στην κατοχή του ένα χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ. Ακολούθησε έρευνα στο τυπογραφείο του και οι αστυνομικοί στην κυριολεξία έμειναν άναυδοι από όσα αντίκρισαν μπροστά τους.

Συνολικά εντόπισαν 1712 χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ, σε 856 φύλλα χαρτιού... Ο 60χρονος ιδιοκτήτης του τυπογραφείου ήταν έτοιμος να πλασάρει ο ίδιος ή συνεργάτες του στην αγορά ένα τεράστιο ποσό.

Το σύνολο των χαρτονομισμάτων κατασχέθηκε. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την παραχάραξη, όπως επίσης σφραγίδες από τις Εφορίες Πρέβεζας και Λευκάδας αλλά και σφραγίδες άλλων δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής.

Η έρευνα από τις αστυνομικές αρχές συνεχίζεται και εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή το ενδεχόμενο ο 60χρονος ιδιοκτήτης του τυπογραφείου να τύπωνε πλαστά χαρτονομίσματα κατόπιν παραγγελιών...

2013-01-09

epiruspost.gr