Επιβεβλημένη για την Πρέβεζα η σύνδεση με Εγνατία

Το έλλειμμα που υπάρχει ακόμη και τώρα, μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, στον τομέα των υποδομών, αναδεικνύεται με ένταση για μία ακόμη φορά. Και το έλλειμμα αυτό εντοπίζεται σε τρεις κρίσιμους τομείς.

Στην οδοποιία, την ύδρευση και την αποχέτευση.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, ειδικά στη διάρκεια του καλοκαιριού όπου η κίνηση είναι αυξημένη.

 

Ολόκληρες περιοχές, στα παράλια, δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο, αρκετά τουριστικά μέρη μένουν χωρίς νερό, ενώ το οδικό δίκτυο, με εξαίρεση το δρόμο Καρτέρι Πάργα, παρουσιάζει τεράστια προβλήματα.

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό, μέσω ενός σύγχρονου κι ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, ο δήμαρχος της Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπαίλης σημείωσε η Εγνατία άλλαξε τα δεδομένα στην Ήπειρο και η σύνδεση της Πρέβεζας μέσω ενός κάθετου άξονα θα δημιουργήσει νέες συνθήκες ανάπτυξης για την περιοχή.

Άλλωστε η γρήγορη πρόσβαση σε μία περιοχή είναι προυπόθεση για την ανάπτυξη.

Παράλληλα αναγνώρισε την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων στους τομείς της αποχέτευσης και της ύδρευσης, καθώς αποτελούν τις βασικές υποδομές για τον τουρισμό.

Η Πρέβεζα και τα παράλιά της αποτέλεσαν το φετινό καλοκαίρι έναν ελκυστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πληρότητα μέχρι και το τέλος του μήνα φτάνει στο απόλυτο, αγγίζει δηλαδή το 100%.

2014-08-26

epiruspost.gr