Σταθερή άνοδο παρουσιάζει η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου

Σταθερή είναι η αύξηση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών για τις νέες αεροπορικές συνδέσεις τόσο με την Αθήνα όσο με το εξωτερικό οι οποίες ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2015 από το αεροδρόμιου του Ακτίου κινήθηκαν συνολικά 530 επιβάτες ποσοστό αυξημένο κατά σχεδόν 26% με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση είναι μεγαλύτερη από εκείνη που καταγράφηκε σε κατεξοχήν τουριστικούς προορισμούς όπως τα αεροδρόμια της Pόδου , της Kω, της Σκιάθου , της Kέρκυρας της Mυτιλήνης και της Kαβάλας. Παρατηρώντας εξάλλου κανείς τα στοιχεία των τελευταίων ετών διαπιστώνει μια σταθερή άνοδο στον αριθμό των επιβατών. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το 2008 υπήρξαν 328.119 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών, ενώ το 2014 αυτές ανήλθαν στις 358.245.Και η αύξηση αυτή καταγράφηκε παρότι από το 2009 μέχρι καιτο 2014 δεν υπήρχε αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα με αποτέλεσμα οι επιβάτες στις πτήσεις εσωτερικού να είναι ελάχιστοι.

Η σύνδεση με την Αθήνα που ξεκινά τον Ιούνιο μέσω της ΑΕGEAN παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί πέραν του ότι θα καλύψει ένα πάγιο αίτημα των φορέων της ευρύτερης περιοχής θα αποτελέσει και ένα "βαρόμετρο" για την εξέλιξη που θα έχει η συγκεκριμένη γραμμή. Εν τω μεταξύ ήδη προβάλλεται και η Πρέβεζα μέσω του διαφημιστικού σποτ της Aegean Airlines με τα δρομολόγια της εταιρίας ανά την Ελλάδα. Στην Πρέβεζα για το λόγο αυτό βρέθηκε πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο και πραγματοποίησε γυρίσματα στο Σαϊτάν Παζάρ, ενώ αρκετοί ήταν και οι Πρεβεζάνοι που βοήθησαν προκειμένου να έχει άρτιο αποτέλεσμα.

Στο σημείο βρέθηκαν και ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Βαγγέλης Συγκούνας μαζί με την προϊσταμένη του τμήματος πολιτισμού του δήμου κα Δήμητρα Κοψάρη, οι οποίοι υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους της Aegean. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας η Πρέβεζα και η ευρύτερη περιοχή είναι ένας προορισμός που η εταιρεία θέλει να αναδείξει και να προβάλει.

http://epirusgate.blogspot.gr/