Πρόκληση το μίσθωμα για την Κτηνιατρική Υπηρεσία

Την ακύρωση της απόφασης για τη μίσθωση γραφείων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ζητά από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ο Σύλλογος Υπαλλήλων, επικαλούμενος μία σειρά σημαντικών και ουσιαστικών λόγων. Ο ένας από τους λόγους αυτούς συνδέεται με τους όρους της διακήρυξης και το μίσθωμα. Ο δεύτερος με την θέση της υπηρεσίας καθώς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας θα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Πρέβεζας.

Το συγκεκριμένο κτίριο θεωρήθηκε ως το μοναδικό κατάλληλο από την Οικονομική Επιτροπή που έκανε το διαγωνισμό. Αυτό όμως που προκαλεί πράγματι εντύπωση είναι το ύψος του μισθώματος ενοικίασης.

Έτσι ένα κτίριο που ήδη μισθωνόταν κατά τους τρεις ορόφους του και επαναμισθώνεται με την προσθήκη ενός τμήματος του ισογείου, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή να το μισθώσει με το άθροισμα των μισθωμάτων και των τριών κτιρίων. Δηλαδή με τη συστέγαση των πέντε τμημάτων της Δ/νσης στο ένα εκ των τριών κτιρίων που στεγαζόταν ως τώρα, αντί να γίνει μια εξοικονόμηση πόρων για την Περιφέρεια, θα πρέπει να καταβάλλονται το σύνολο των 3 ήδη υπερτιμημένων (ακόμα και με την εκ του νόμου υποχρεωτική μείωση κατά 20%) μισθωμάτων των 3 κτιρίων, που ισούται με 3.780 ευρώ το μήνα!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί τον Περιφερειάρχη να ακυρώσει με κάθε τρόπο τη συγκεκριμένη απόφαση, γιατί, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, το παράλογο, αθροιστικό μίσθωμα των 3.780,00 ευρώ είναι πρόκληση:

· για τους υπαλλήλους που σπρώχθηκαν στην «εφεδρεία», για αυτούς που απειλούνται με απολύσεις και για αυτούς που περικόπηκε δραματικά ο μισθός τους και δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις

· για όλους τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν κτίρια, καταστήματα και γραφεία, άρτιας και σύγχρονης κατασκευής αλλά παραμένουν κενά και χωρίς καμιά προοπτική μίσθωσης

· και τέλος είναι μεγάλη πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, όταν σε τέτοιους τραγικούς για τη χώρα καιρούς, η Περιφέρεια Ηπείρου δε φροντίζει για την εξοικονόμηση πόρων που έχουν εισπραχθεί με αιματηρή φορολογία και κάθε είδους «χαράτσια» από τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα.

2012-02-18

epiruspost.gr