Ο Βασίλης Ιωάννου στηρίζει Βαγγέλη Βενιζέλο


Το κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Βενιζέλου για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και πρώην Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, τονίζοντας: «Στην παρούσα δύσκολη πολιτική συγκυρία, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα  και τη προοπτική του ΠΑΣΟΚ ως εκφραστή της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι αυτός που μπορεί, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, να προχωρήσει σε μια βαθειά οργανωτική, πολιτική  και ιδεολογική ανασυγκρότηση, ώστε το ΠΑΣΟΚ  να ξαναγίνει αξιόπιστο, πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό κίνημα στην υπηρεσία του λαού και του έθνους».
 
(2/3/2012)

Ολόκληρο το κείμενο υποστήριξης υποψηφιότητας του Β. Βενιζέλου για την εκλογή για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Η εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έρχεται λίγο πριν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και με τη Πατρίδα μας σε συνθήκες βαθειάς και πολύπλευρης κρίσης. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
 
Οι αποφάσεις της 26.10.11 και 21.2.12 είναι μια ευκαιρία - ίσως η τελευταία - για την ανασυγκρότηση της χώρας, την  ανάκτηση της θέσης που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη, την αποκατάσταση απωλειών και αδικιών που κλονίζουν την κοινωνική συνοχή.
 
Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολλά, επείγοντα, δύσκολα και αναγκαία για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια της Πατρίδας. Για να απαντηθούν τα δίκαια παράπονα και οι αγωνίες των πολιτών. Για να ξαναβρεί η Ελλάδα το δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να γίνει η Ελλάδα ξανά πραγματικά ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
 
Το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε τα δυόμιση τελευταία χρόνια το δυσβάστακτο και δυσανάλογο ιστορικό βάρος της διαχείρισης της κρίσης και της διάσωσης του τόπου από την καταστροφή, πρέπει να βρει ξανά τον εσωτερικό του βηματισμό και την στενή και γνήσια σχέση του με τον Λαό.
 
Η κοινωνία θέλει ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, ανανεωμένο, αξιόπιστο, συλλογικό, δημοκρατικό, πατριωτικό και εθνικά υπεύθυνο, κοινωνικά ευαίσθητο, λαϊκό και προοδευτικό αλλά όχι λαϊκιστικό και δημαγωγικό, πολιτικά αποτελεσματικό.
 
Ένα ΠΑΣΟΚ στην υπηρεσία του λαού και του Έθνους.
 
Ένα ΠΑΣΟΚ που αξιολογεί αυστηρά και δίκαια τον εαυτό του και τη διαδρομή του.
 
Ένα ΠΑΣΟΚ που τιμά την ιστορική του πορεία, αλλά ξέρει να  κάνει τομές και ανατροπές που εκφράζουν την σημερινή εποχή.
 
Ένα ΠΑΣΟΚ που εκφράζει πάντα την μεγάλη δημοκρατική παράταξη  με τα όσα αυτή προσέφερε στο τόπο.
 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες έχει μεγάλη σημασία η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του Κινήματος, μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του, να λειτουργήσει ως μια ευκαιρία επανασυσπείρωσης της δημοκρατικής παράταξης. Ως ευκαιρία να διατυπωθεί ένας σύγχρονος, προοδευτικός και υπεύθυνος Πολιτικός  λόγος ικανός να σηματοδοτήσει την μετάβαση στη νέα εποχή.
 
Όσοι υπογράφουμε το κείμενο αυτό, μέλη του ΕΣ, θεωρούμε ότι η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι αυτή που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή, προς όφελος της παράταξης και  πρωτίστως του ίδιου του τόπου.
 
Με αυτό το σκεπτικό προτείνουμε προς  το Εθνικό Συμβούλιο την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

ixotisartas.gr

2012-03-02