Παρολίγον τραγωδία στο λιμάνι της Πρέβεζας

Από θαύμα αποφεύχθηκε μία ανθρώπινη τραγωδία όταν το σκάφος όπου παρέμεναν οι 53 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα άρχισε να βάζει νερά και να βουλιάζει.

Η κινητοποίηση στο λιμάνι της Πρέβεζας ήταν άμεση. Επί τόπου έσπευσαν όλες οι τοπικές αρχές, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του πληρώματος ρώσικου πλοίου το οποίο έσπευσε να συνδράμει το έργο όλων ώστε να βουλιάξει το σύγχρονο δουλεμπορικό.

Χάρη στην κινητοποίηση και την προσπάθεια όλων οι 53 λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν στη στεριά και από κει ξεκίνησε ένας δεύτερος μαραθώνιος για την φιλοξενία τους.

Τα κρατητήρια στα αστυνομικά τμήματα της Ηπείρου αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά ασφυκτικά γεμάτα. Οι τοπικές αρχές εισέπραξαν πολλά όχι, αφού σε ορισμένα από αυτά δεν μπορεί να πέσει ούτε καρφίτσα.

Έτσι ορισμένοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, κάποιοι άλλοι στην Ηγουμενίτσα και δέκα περίπου άτομα σε χώρο όπου διαμορφώθηκε πρόχειρα και φρουρείται.

Με αφορμή την κατάσταση αυτή ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σ. Γιαμάς και ο Αντιδήμαρχος Β. Ροπόκης τόνισαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί και άμεσα κιόλας, χώρος φιλοξενίας για έκτακτες περιπτώσεις τονίζοντας ότι ο χώρος αυτός δεν θα φιλοξενεί αποκλειστικά λαθρομετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες το πρωί όταν μεταφέρθηκε το σκάφος στο λιμάνι της Πρέβεζας τόσο αστυνομικοί και λιμενικοί όσο ο Δήμος Πρέβεζας και άλλοι φορείς έσπευσαν να τους συνδράμουν με κάθε τρόπο.

2012-05-22

EPIRUSPOST.GR