Αερογέφυρα ζωής από την Άρτα στη Γερμανία

Χάρισε ζωή, χάρισε ελπίδα και χαμογέλα. Η οικογένεια ενός 40χρονου από την Άρτα, που πρόωρα έφυγε από τη ζωή, βρήκε τη δύναμη ψυχής και το κουράγιο να προσπεράσει τον πόνο για τον χαμό του δικού της ανθρώπου.
 
Προχώρησε σε δωρεά οργάνων κι αμέσως στήθηκε μία μεγάλη αερογέφυρα ζωής τόσο με τα Γιάννινα και την Αθήνα όσο και με την Γερμανία.

Από δύο διαφορετικά νοσοκομεία της Γερμανίας μετέβησαν ιατρικές ομάδες με πτήσεις τσάρτερ στο Άκτιο κι από κει στην Άρτα προκειμένου να μεταφέρουν σε δύο διαφορετικές πόλεις το ήπαρ και τους πνεύμονες καθώς εκεί είχαν βρεθεί συμβατοί δότες.
 
Κλιμάκιο ιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέβη επίσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας όπου πήρε τους νεφρούς για να ταξιδέψουν στην Αθήνα όπου είχε βρεθεί συμβατός δότης.
 
Ο σαραντάχρονος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας ήταν ήδη εγκεφαλικός νεκρός. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμία βοήθεια. Οι δικοί του όμως βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο κι έδωσαν ζωή κι ελπίδα σε άλλους συνανθρώπους μας μέσα από τον πρόωρο χαμό του δικού τους αγαπημένου.

epiruspost.gr

2012-07-16