Θετικές προθέσεις για την «ημέρα χαμηλού κόστους»

Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Άρτας για την τόνωση της αγοράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27-7-2012, σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, σχετικά με την καθιέρωση μιας ημέρας, ως ημέρα χαμηλού κόστους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, εκπρόσωπος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αυτ/των ΤΑΞΙ.

Στη συζήτηση που έγινε, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για την καθιέρωση ημέρας χαμηλού κόστους και διαπιστώθηκαν από την πλευρά των αρμόδιων φορέων οι θετικές προθέσεις για την υλοποίηση της πρότασης καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Υπήρξε δε, κατ’ αρχήν συμφωνία με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για ημέρα – ημέρες χαμηλού κόστους κατά τις χρονικές περιόδους που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Κατά τη συζήτηση, συμφωνήθηκε όπως υπάρξει ενημέρωση των συλλογικών οργάνων των αρμόδιων φορέων και λήψη των αποφάσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση της πρότασης.

Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στο 2ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, προκειμένου η πρόταση για την καθιέρωση ημέρας χαμηλού κόστους, να πάρει την τελική της μορφή και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα συνεχίσει με δράσεις και παρεμβάσεις, όπου είναι δυνατόν, προκειμένου να υπάρξει ανάταση της οικονομίας της περιοχής μας, συμβάλλοντας στο έργο της οικονομικής ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής αγοράς.

2012-07-31

ixotisartas.gr