Στην Άρτα η Γενική Συνέλευση Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας το Νοέμβριο

Χρ. Παπάζογλου: Ένα βήμα μπροστά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της επόμενης μέρας

Στην Άρτα θα χτυπήσει η καρδιά όλου του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνητικών εκπροσώπων στα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές του Δεκεμβρίου όταν και θα φιλοξενηθεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
 
Την διοργάνωση θα αναλάβει το Επιμελητήριο του νομού και την εξασφάλιση αυτής της δέσμευσης έφερε μαζί του επιστρέφοντας από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου.
 
«Αρχίζουμε ήδη την προετοιμασία», δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο μέγεθος της διοργάνωσης και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι θα φιλοξενηθούν περίπου 200 άτομα μέλη των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων όλης της Ελλάδας και επιπλέον εκπρόσωποι της κυβέρνησης, οπότε είναι πράγματι ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή».
 
Άλλωστε ο κ. Παπάζογλου στις δηλώσεις του για το θέμα συνέδεσε την βαρύτητα της διοργάνωσης της Συνέλευσης στην Άρτα με την αντίστοιχη την οποία προσλαμβάνει πλέον ο ρόλος των Επιμελητηρίων, μετά τις αποφάσεις που κατατέθηκαν στην ΔΕΘ για τη συμμετοχή τους στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
 
Χαρακτηριστικά ο κ. Παπάζογλου ανέφερε: «Η είδηση η οποία αφορά τους επιχειρηματίες της Άρτας είναι ότι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που γίνεται δυο φορές το χρόνο θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο με αρχές Δεκεμβρίου στην Άρτα. Είναι μάλιστα η πρώτη που θα γίνει εκτός Αθήνας. Αυτό δείχνει ότι η περιοχή μας και οι επιχειρηματίες μας θα έχουν το προβάδισμα και ένα λόγο παραπάνω σε αυτή την διοργάνωση, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε και τις σκέψεις μας και τις απόψεις μας γύρω από την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα, αλλά κυρίως την περιοχή μας και φυσικά να είμαστε ένα βήμα μπροστά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της επόμενης μέρας».
 
Σημαντικός ο ρόλος των Επιμελητηρίων και για ΕΣΠΑ
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου υπογράμμισε σε σχέση με τις δηλώσεις και του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση: «Αν συνδυάσουμε το γεγονός αυτό και με τις επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ότι τα Επιμελητήρια πλέον στην χώρα μας θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, τότε προσλαμβάνει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο η Συνέλευση που θα φιλοξενήσουμε».
 
Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία σχετικά με ότι κουβεντιάστηκε σε επίπεδο Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πολιτικής ηγεσίας στην ΔΕΘ στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του νομού στάθηκε στα εξής: «Ξεκινώντας αυτή η χρονιά είχαμε πει ότι η κρίση φέρνει και ευκαιρίες, τις οποίες πρέπει να αρπάζουμε από τα μαλλιά. Μια τέτοια ευκαιρία θεωρούμε εμείς ότι είναι και η διοργάνωση που περιμένουμε στην περιοχή μας».
 
Σχετικά με τις δεσμεύεις του υπουργού Κώστα Χατζηδάκη ανέφερε: «Σημαντικό θεωρούμε το γεγονός ότι σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη θα ξεκινήσουν άμεσα από την τρέχουσα εβδομάδα τα μέτρα για το παραεμπόριο. Επίσης πολύ σημαντική είναι η αναφορά του σχετικά με την εκκίνηση όλων των μεγάλων οδικών έργων της χώρας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό αφορά και τη περιοχή μας διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιόνια οδό. Όπως και το γεγονός ότι αναμένονται μέχρι στις 18 Οκτωβρίου μια σειρά από ενέργειες που θα δρομολογήσουν το αύριο και ότι θέλει από τα Επιμελητήρια να συμπεριλαμβάνονται στο μοχλό ανάπτυξης αλλά κυρίως αυτό που μας είπε και έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι θα δρομολογήσει το πλαίσιο ώστε να περάσουν προγράμματα του ΕΣΠΑ μέσα από τα Επιμελητήρια.
 
Αυτό σημαίνει ότι και πρόσθετη δουλειά που θα αφορά τους επιχειρηματίες φεύγει από το δημόσιο αλλά και επιπλέον ευκαιρίες γιατί η υλοποίηση όλων των προγραμμάτων θα βγει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας».
 
Χωρίς γραφειοκρατία και Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

Ο κ. Χρήστος Παπάζογλου σταχυολόγησε και ορισμένες ακόμη από τις ανακοινώσεις που χαρακτήρισε θετικές και στη σωστή κατεύθυνση οι οποίες έγιναν στην συνάντηση των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της χώρας με τον αρμόδιο υπουργό στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ο κ. Παπάζογλου τόνισε: «Υπήρξε η δέσμευση ότι οι αδειοδοτήσεις θα είναι στο εξής πάρα πολύ σύντομες για την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικά σε ότι αφορά αδειοδοτήσεις, ενώ υποσχέθηκε μείωση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Όπως και ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα περιλαμβάνει τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με ταυτόχρονη αναβάθμιση της παροχής που θα πρέπει να προσφέρουν τα Επιμελητήρια».
 
Αισιόδοξος για τις δηλώσεις έναρξης των μεγάλων έργων

 
Σχετικά με τις αναφορές του κ. Χατζηδάκη για έναρξη των τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Ιόνιας οδού μέχρι τα τέλη του έτους και να μετά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις που δεν έχουν τηρηθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια είναι αισιόδοξος, ο κ. Παπάζογλου απάντησε: «Επειδή με τον Κωστή Χατζηδάκη συνδέομαι πάρα πολλά χρόνια πιστεύω ότι για να πει αυτός μέχρι το τέλος του έτους και να μη δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, έτσι θα είναι.
 
Είμαι αισιόδοξος. Δεν έδωσε κάποια ημερομηνία αλλά δήλωσε πως δεν θέλει να πει πολλά παρά μόνο μερικά στοιχεία έδωσε και ανέφερε έναρξη μέχρι τέλος του χρόνου, επαναλαμβάνοντας όμως ως σημαντικό σημείο την Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου. Πάντως σας λέω ότι τον γνωρίζω πάνω από 25 χρόνια ως άνθρωπο και είμαι αισιόδοξος σχετικά με τις αναφορές του».

ixotisartas.gr
 
 2012-09-19