Σαρωτικές οι αλλαγές για το ΤΕΙ Ηπείρου

Μαχαίρι βάζει η «Αθηνά» που ανακοινώθηκε δια στόματος του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου. Έτσι αρκετά από όσα λειτουργούσαν είτε καταργούνται, είτε συγχωνεύονται, γεγονός που είναι σίγουρο ότι το προσεχές και κατόπιν εορτής δεν θα περάσει ασχολίαστο από τις τοπικές αρχές.

Οι βασικές αλλαγές που προβλέπονται στο σχέδιο είναι οι ακόλουθες:

-         Το τμήμα Ιχθυοκομείας αλιείας που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα απορροφάται από τμήμα Υδατοκαλλιεργιών του ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομάζεται σε τμήμα τεχνολογίας αλιείας και υδατοκαλλιεργειών και έχει έδρα το Μεσολόγγι. -        Τμήμα ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου που λειτουργεί στην Άρτα, απορροφάται από το τμήματα φυτικής παραγωγής, μετονομάζεται σε τμήμα τεχνολογίας- γεωπονίας και παραμένει με έδρα την Άρτα.

 
-         Τμήμα Χρηματοκοοικονομικής που λειτουργεί στην Πρέβεζα απορροφάται από το τμήμα λογιστικής της Πρέβεζας και μετονομάζονται σε Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα την Πρέβεζα.

-         Τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα, απορροφάται από το τμήμα εφαρμογών ξένων γλωσσών στην ίδια πόλη και παραμένει με έδρα την Ήγουμενίτσα.

Με την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά προβλέπεται να λειτουργούν μία του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα αντί των πέντε υπάρχουν σήμερα, μία στην Ηγουμενίτσα, δύο σχολές στην Άρτα αντί των πέντε σημερινών τμημάτων και μία στα Ιωάννινα.

Αναλυτικά λοιπόν με το σχέδιο Αθηνά το ΤΕΙ Ηπείρου διαμορφώνεται ως εξής:

-         Σχολή Τεχνολογίας και Γεωπονίας με τμήματα φυτικής παραγωγής με κατεύθυνση ανθοκομία- αρχιτεκτονική τοπίου, και ζωικής παραγωγής με έδρα την Άρτα.

-         Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας με τμήματα Λογιστικής και χρηματοοικονομίας με έδρα την Πρέβεζα.

-         Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας με τμήματα Διοίκησης επιχειρήσεων, οργανσιμών συστημάτων και κατευθύνσεις τη διοίκηση επιχειρήσεων, τη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και το μάρκετινγκ, με έδρα την Ηγουμενίτσα.

-         Σχολή Επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας, με τμήματα Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής και Βρεφονηπιοκομίας με έδρα τα Ιωάννινα.

-         Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, με Τμήματα Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής και Μηχανικών Πληροφορικής, με έδρα την Άρτα.

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η αλλαγή που περιλαμβάνεται στο σχέδιο αφορά στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και επιστημών της τέχνης το οποίο γίνεται τμήμα της Φιλοσοφικής, η οποία αριθμεί πλέον στα τέσσερα.

2013-02-01

epiruspost.gr