Έντονη διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΚΕΝ

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ΚΕΝ απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντ. Σαμαρά, τον Υπουργό Εθν. Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο κατάταξης της 2013 Α΄ ΕΣΣΟ λειτούργησαν 11 Κέντρα Κατατάξεως ενώ με την εγκύκλιο για τη 2013 Β΄ ΕΣΣΟ του Μαρτίου θα λειτουργήσουν 12 Κέντρα Κατατάξεως στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το Κέντρο Κατάταξης Άρτας. Κι ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δεν θα λειτουργήσουν κι άλλα τρία ΚΕΝ τελικά το μοναδικό το οποίο τίθεται εκτός σχεδιασμού είναι αυτό της Άρτας. Ο Δήμαρχος στην επιστολή του διαμαρτύρεται για την εξέλιξη και ζητά μία ξεκάθαρη απάντηση για τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις.

«Πιθανόν οι παλιές συνήθειες του σχεδιασμού με βάση τις πελατειακές λογικές δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει αφού κάθε άλλο παρά ορθολογικά μπορούμε να θεωρήσουμε τα όποια επιχειρήματα για την αδρανοποίηση του μοναδικού ΚΕΝ στην Ήπειρο.

Σε μια περίοδο που η οικονομία μας χειμάζει, τα λουκέτα των καταστημάτων και η ανεργία αποτελούν ένα σοβαρό πλήγμα για την περιοχή, τυχόν απομάκρυνση του ΚΕΝ θα έχει επιζήμιες συνέπειες για μια πόλη σαν την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Γι` αυτό θεωρούμε ότι το ΚΕΝ Άρτας πρέπει να παραμείνει ανοιχτό διότι είναι δεμένο ιστορικά και οικονομικά με την πόλη», υπογραμμίζει ο κ. Παπαλέξης.

2013-02-21

epiruspost.gr