Εντάσεις ΔΕΗ- Αυτοδιοίκησης για την οριοθέτηση

Επίσκεψη στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κ.Ηλίας Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μιλτιάδη Κλάπα. Στους χώρους του ΤΕΙ Ηπείρου στο Campus Κωστακιών, το Γεν. Γραμματέα υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγητής Ευριπίδης Γλαβάς, καθώς και το επιστημονικό, ειδικό τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής.

Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε για το πλούσιο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο του Τμήματος και τις ενεργές συνεργασίες του με τις κορυφαίες επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού κλάδου της Ηπείρου. Επίσης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τα σύγχρονα εργαστήριά του, συνομίλησε με φοιτητές και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με το επιστημονικό προσωπικό για τις προοπτικές του Τμήματος και τις δυνατότητες που έχει να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και στη βελτίωση της αποδοτικότητας της τοπικής κτηνοτροφικής παραγωγής, ιδιαίτερα υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Ο Γεν. Γραμματέας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο που επιτελείται στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, την ποιότητα του προσωπικού που το στελεχώνει, την αρτιότητα των υποδομών και του εξοπλισμού του, το επίπεδο των σπουδών που προσφέρει, τη διεθνή επιστημονική αναγνώριση που απολαμβάνει και το βαθμό διασύνδεσής του με τους παραγωγικούς φορείς του αγροτοδιατροφικού κλάδου της Ηπείρου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κρίνει ότι η συγκεκριμένη ακαδημαϊκή μονάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένου Τμήματος ΑΕΙ της ελληνικής περιφέρειας και είναι υποχρέωση της Πολιτείας, αφενός να το ενισχύσει και αφετέρου να το αξιοποιήσει περαιτέρω, προς όφελος της περιοχής που το φιλοξενεί. Δήλωσε δε, ότι ο ίδιος θα το συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, καθώς θεωρεί ότι τα πεπραγμένα και η δυναμική του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου εξασφαλίζουν την αναγκαία επιστημονική στήριξη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοποριακών και καινοτόμων προτάσεων, στο πλαίσιο της δραστικής μετεξέλιξης της τοπικής κτηνοτροφικής παραγωγής σε ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης για την Ήπειρο.

2013-04-12

epiruspost.gr