Ασύλληπτη η τραγωδία στην Άρτα… Μάχη στο Νοσοκομείο για να σωθούν τέσσερις ζωές

Πέντε νεκροί και τέσσερις σοβαρά τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός της μοιραίας σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων.

Στο Νοσοκομείο της Άρτας έχει σημάνει συναγερμός. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος τα τέσσερα άτομα βρίσκονται στα χειρουργεία, με το ένα από αυτά να είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.

Σοβαρή είναι η κατάσταση και για τους υπόλοιπους τρεις. Μέσα στην επόμενη ώρα αναμένεται επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο θα κληθούν ειδικοί επιστήμονες για ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα παιδί, δύο μόλις ετών, δύο κορίτσια 15 ετών και ένας άνδρας 40 χρόνων.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα αγοράκι, δύο νέες γυναίκες και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Η σύγκρουση ήταν μετωπική κι έγινε στο 141ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Άρτας Αγρινίου, κοντά στη Συκούλα, σε ένα σημείο όπου ο δρόμος ήταν ευθύς.

Και τα εννέα άτομα που επέβαιναν στα δύο αυτοκίνητα κατάγονται από την Άρτα.

Αν και μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους οδηγούς προσπάθησε να κάνει προσπέραση η οποία κατέληξε σε σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Άρτας.

Όπως δήλωσε στο prothema.gr ο κ. Γιώργος Λάμπρου, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων τραυματιών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο είναι εξαιρετικά σοβαρή, και οι τέσσερις βρίσκονται στο χειρουργείο, ενώ οι γιατροί καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να τους κρατήσουν στη ζωή.

epiruspost.gr και Protothema.gr

2013-08-01