Περιέλουσαν με χημικά σχολείο, στο νοσοκομείο εκπαιδευτικοί

Πρωτοφανής ήταν η αναστάτωση που προκλήθηκε στο ΕΠΑΛ της Άρτας, αλλά και σε όλες τις τοπικές αρχές που κλήθηκαν στο σχολείο, όταν διαπιστώθηκε ότι η ατμόσφαιρα έγινε αποπνιχτική εξ αιτίας χημικής ουσίας που είχαν ρίξει άγνωστοι στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Μάλιστα εξ αιτίας του αιφνιδιαστικού προβλήματος που ανέκυψε τρεις καθηγήτριες του σχολείου μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Στο χώρο του σχολείου κλήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική, η οποία διαπίστωσε ότι παρέμβασή της με την κλασική μέθοδο ήταν αδύνατη, καθώς αυτή θα είχε ως αποτέλεσμα την ένταση και την επιδείνωση της κατάστασης.

Δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτιρίου, ενημερώθηκε αμέσως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ηχώ της Άρτας, η ουσία που έριξαν άγνωστοι στο χώρο του σχολείου είναι κρεολίνη και για την απομάκρυνσή της απαιτείται ειδική διαδικασία.

Για το περίεργο αυτό συμβάν ενημερώθηκε και η αστυνομία της Άρτας προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

epiruspost.gr

2014-01-10