Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων

Σε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσεται η μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων με φόλες τις τελευταίες ημέρες στην `Αρτα, προκαλώντας ανησυχία σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, φορείς και το Φιλοζωικό Σωματείο.

Η Μαρία Τζουβάρα, Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου, καταγγέλλει πως αδέσποτα σκυλιά εξαφανίζονται μέσα σε μία νύχτα και μετά από αναζητήσεις βρίσκονται νεκρά σε σκουπιδότοπους και ερημικές περιοχές.

Ειδικότερα αναφέρει πως στην `Αρτα υπήρχαν, στη θέση Τρίγωνο μέχρι πριν λίγες ημέρες,20 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία είχαν εμβολιαστεί και στειρωθεί.

Σήμερα από αυτά αγνοούνται τα 10, ενώ άλλα 4 έχουν εντοπιστεί νεκρά.Γύρω από το Νοσοκομείο ζούσαν 12 σκυλιά, επίσης εμβολιασμένα, από τα οποία αγνοούνται τα 4, ενώ 3 βρέθηκαν δηλητηριασμένα και νεκρά νωρίς το πρωί.

Η κα Τζουβάρα εκφράζει φόβους για συντονισμένη δράση, καθώς σήμερα, όπως λέει, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα ανάλογο περιστατικό στο Πέτα της `Αρτας, όπου διαπιστώθηκε από φιλόζωους πως αγνοούνται 4 αδέσποτα.«Δεν δικαιολογείται κανένας να ρίξει μαζικά φόλες. Οι άνθρωποι στοχοποιούν τα αδέσποτα και όχι εκείνους που τα εγκαταλείπουν.

Δεν γίνεται ό,τι μας ενοχλεί να το σκοτώνουμε», λέει η κα Τζουβάρα και αποκαλύπτει περιστατικό που συνέβη πρόσφατα σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. «Έχουμε τρομάξει, γιατί σε δημοτικό σχολείο της περιοχής ένας μαθητής έσπασε τα πίσω πόδια αδέσποτου ζώου, κλωτσώντας το με μανία».

Απευθυνόμενο στους πολίτες, το Φιλοζωικό Σωματείο `Αρτας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Πιστεύουμε ότι όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να γίνουν αρωγοί στην καταπολέμηση τέτοιων απάνθρωπων πρακτικών, οι οποίες είναι καταδικαστέες από το νόμο. Περιμένουμε τη συμβολή όλων σας, καθώς και των επισήμων φορέων του τόπου μας, στην εξεύρεση των υπαιτίων, οι οποίοι θα πρέπει να τιμωρηθούν όπως ορίζει ο νόμος.

Τελειώνοντας να σας θυμίσουμε ότι τα ανυπεράσπιστα ζώα δεν έχουν φωνή, γι` αυτό είναι καθήκον όλων μας να μιλάμε εμείς για αυτά».Να σημειωθεί πως ανάλογα φαινόμενα μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων σκύλων παρατηρούνται και στην Πρέβεζα.

www.epiruspost.gr

2015-04-20